Hvad gør blomster farverige?

September 30

Hvad gør blomster farverige?

Folk har længe dyrket blomster for deres smukke farver. Men formålet med blomst farve er ikke visuelle appel. Blomster bruge deres farve for at tiltrække bestøvende insekter for at reproducere. Farven på blomsterne er bestemt af et komplekst sæt af kemikalier og omstændigheder. Forskere eksperimenterer med disse kemikalier til at skabe nye og endnu mere farverige blomster.

Blomster pigmenter

Blomster pigmenter er planten molekyler, der absorberer nogle bølgelængder af lys og afspejler andre. Hvilke bølgelængder disse pigmenter afspejler bestemme farven på blomsten. De tre vigtigste farve-producerer pigmenter i blomster er flavonoider, karotenoider og klorofyl. Forskere har blandet disse i varierende koncentrationer og tilføjet gener fra andre planter til at producere nye farver.

Cellestruktur

I kronblade af blomster oprette celler prismer af lys, bøjning af lys og ændre farven på blomsterne, giver dem forskellige nuancer og farveintensiteten. PH-niveau i celler påvirker også farven på en blomst. Dette ses ofte i hortensia, som kan være enten pink eller blå afhængig af surhedsgraden i jorden, og morgen herligheder kan ændre fra pink til lyseblå.

Perception

Farve fortolkes forskelligt af enkeltpersoner. Generelt ser mænd primære farver mere levende, mens kvinder se sekundære farver. Derudover kan blomster forekomme mere levende tidligt om morgenen og i skumringen. Den farve vi ser er faktisk lys reflekteres fra blomsterne, og flere lys tendens til at "vaske" en farve.

Plantesundhed

Sunde planter vokser i kølig, fugtig, veldrænet jord og fri for stress tendens til at have mere farverige blomster. Falmede blomster er en de første tegn på at dit anlæg ikke er sundt. Hvis din plante blomster ikke er så levende som sædvanlig, kontrollere for insekt eller svampe angreb. Tørke, ekstrem varme og dårlig ernæring vil også røve dine blomster i deres farve.

Alder af blomsten

Nye blomster har tendens til at have mere koncentreret niveauer af pigment. Som blomsten aldre, farven har tendens til at falme. Dette indikerer at bestøvende insekter, som er de vigtigste mål for indsamling af pollen.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com