Værktøj til udskæring krystal

October 5

Værktøj til udskæring krystal

Producenten er i dag skære de fleste krystal med højteknologisk lasere og edb-programmer. Dog er hånd-udskårne krystal håndværk stadig holdt i live af et lille antal håndværkere, der bruger diamant spids værktøjer til at skære krystaller og andre fine ædelstene.

Pegede hoved

Pegede hoved håndværktøj har en lang metal dyvel med et punkt i slutningen. Pointen er diamant tippet så at det vil skære gennem crystal. Det vil ikke bære så hurtigt som andre materialer, hvilket gør det nemmere at skære en stor mængde af krystaller hurtigt. Håndværkere bruger værktøjet spidst hoved for at gøre dybe nedskæringer i krystal. Værktøjet er almindeligt anvendt til opskæring statuer og brevpressere.

Tilspidset hoved

Tilspidset hoved værktøjer har de samme grundlæggende form som spidse hoved værktøjer, men de har en tilspidset kant på end snarere end et punkt. Kanten er skarp og fladt til at gøre det lettere at gravere linjer i krystal. Koniske tillader håndværker til at holde værktøjet i en vinkel, der er generelt mere komfortabel.

Kurven hoved

Buet hoved værktøjer ligne tilspidset hoved værktøjer, bortset fra at de har en buet ende, hvilket gør det muligt at gravere kurver på breve og design og giver mulighed for håndværkeren at fjerne bidder af krystal samtidig bevare en buet kant.

Runde hoved

Det runde hoved værktøj har en afrundet kant, der ikke er skarpe på nogen måde. Dette værktøj giver mulighed for håndværker til at oprette en konkav alkove i krystal og glat over enhver uslebne kanter efter oprettet det grundlæggende design. Runde hoved værktøjer er også undertiden benævnt konisk hoved værktøjer.

Polering hjul

Når håndværkeren har gjort de grundlæggende nedskæringer at skabe den grundlæggende form og design, forædler han derefter det med en polering hjul. Polering hjulet er dækket med diamant sandpapir, der forsigtigt og langsomt kværner væk de grove dele for at gøre dem glat. Håndværkeren vil også nogle gange bruge kanten af polering hjulet til at male detaljer i crystal. Denne polering processen leverer en lys glans til krystal, der er efterspurgt af forbrugerne.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com