Den bedste måde at fjerne vedbend

October 6

Den bedste måde at fjerne vedbend

Ivy, især engelsk vedbend (Hedera helix og cvs), kan vokse meget hurtigt fra et dekorativt dækning til en kvælende pest. Ivy kan beskadige træ og endda murværk overflader, herunder mursten, og en ivy tæppe kan være dødelige til selv store, solide træer. Fordi det udbreder på flere måder, præsenterer ivy udfordringer for dens sikker og grundig fjernelse. Forskellige plante slægterne omfatter ivy arter, og deres amerikanske landbrugsministerium (USDA) plante hårdførhed zoner varierer. Engelsk vedbend er hårdfør i USDA zoner 5-11.

Advarsler

Fordi ivy regenererer på flere måder, kræver opgave af grundigt at fjerne ivy omhyggelig opmærksomhed. Nye planter kan vokse fra små blade, stængel og roden fragmenter, og rødderne er svære at fjerne helt. Planterne også formere fra frø spises og udskilles af fugle og andre vilde dyr, som kan føre til nye plantevækst i uventede steder. Engelsk vedbend aggressive vækst og tilpasningsevne resultere i dets klassificering som en invasiv plante i 18 amerikanske stater og District of Columbia i 2009.

Manuel fjernelse af vinstokke

Fordi trækker ned etablerede ivy vinstokke kræver stor udholdenhed og kan beskadige overflader som ivy klamrer sig, er fordelte cutting den mest effektive måde at fjerne store mængder af vedbend. Lirke vin stilke fra overfladen med en skruetrækker, tænger eller brækjern på en komfortabel arbejdshøjde, normalt 2 til 3 fødder fra jorden, eller mellem knæ og talje højde. Fortsætte med at lirke indtil du har løsnet en 2-fods længde af stilken i ca brysthøjde. Skære helt igennem stilken med secaturs, Beskæresave eller en sav, afhængigt af den stængel diameter. Kassere det snit segment i en papirkurv taske forhindrer det i at resprouting i en kompostbunke eller haven. Uden næring fra rødder, vinstokke over afsnittet klippe visne og dø, og vinden blæser væk døde blade og i sidste ende død vinstokke. Denne manuel fjernelse proces af vinstokke kan tage flere måneder, men er sikrere for dig og overfladen end at trække ned frisk vinstokke.

Manuel fjernelse af rødder

Ivy rødder er hverken store eller dybtliggende, ifølge en artikel på US Forest Service hjemmeside. Rødderne, men deler sprødhed karakteristiske af stængler, og denne kvalitet gør det svært at fjerne dem helt. Miljøforkæmpere og andre erfarne ivy flyttefirma foreslår, at grave en klar zone mindst 2 fod bredt omkring et træ eller i bunden af en væg for at holde nye ivy stiklinger fra montering af en ny dækning kampagne. Rødder bør være både trak og gravet for at fjerne så meget af deres rester som muligt. Smide dem hvor de ikke kan regenerere nemt.

Andre fjernelse strategier

Andre ivy fjernelse strategier omfatter brug af herbicid triclopyr - eller glyphosat-baseret, som kan skabe problemer for andre planter, vand forsyninger og vandlevende samt økologiske haver. Ved hjælp af naturlige haven ukrudt som eddike og salt kan gøre jorden ugæstfrie til andre planter. Skæring, hale og meget grundig oprydning er stadig den bedste strategi for at fjerne uønskede ivy.

Ivy skader

Tilpasningsdygtige til en bred vifte af jord og lysforhold, engelsk vedbend klatrer ved roden klynger med suge, hold-hurtig puder i enderne, gør ivy at klamre sig til træ bark og andre lodrette overflader. I træer, dansk ivy vinstokke kan nå mere end 90 fod lang og er blevet rapporteret af US Forest Service i nåletræer så højt som 300 fødder. Engelsk vedbend rigelige, blanke blade form en mat 6 inches høj som et bunddække og flere inches tyk på et træ eller en mur. Den ivy blade er tilstrækkeligt tætte nok til at udslette træ blade adgang til sollys. Som et resultat, træ blade og grene dør, og vægten af ivy vinstokke kan gøre træer sårbar over for stormskader og rodløshed. Ivy holder fugt mod vægflader og hindrer maleriet eller repointing der fastholder en væg strukturelle soliditet.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com