Hvad er forskellen mellem strålende og konvektive varme?

October 11

Hvad er forskellen mellem strålende og konvektive varme?

Når shoppe rundt for et varmeapparat--især en brændeovn - er dine muligheder opdelt i to brede kategorier af "strålende" og "konvektion" varme. Disse to kategorier anvendes også til hjem systemer med elektrisk eller varmt vand strålevarme konkurrerer med tvunget luft konvektion varme. Forstå forskellen mellem to vil hjælpe dig med at forstå, hvilken indstilling er passende for den plads, du ønsker at varme og behovene hos menneskene i det.

Hvad er strålevarme?

Strålevarme er varme, der rejser i en lige linje fra kilden til varmen--lejrbål, brændeovn, el-radiator eller radiator--til person eller ting bliver opvarmet. Stående omkring et lejrbål på en kold dag er et fremragende eksempel på strålevarme; luften kan være isnende koldt, men varme rejser fra ilden til dig opvarmning du. Når de placeres i et lukket rum, vil varmer i sidste ende varme luften i rummet, som det kommer i kontakt med varmelegeme; luft i andre rum forbliver kold, da væggene blokere mest strålevarme.

Hvad er konvektion varme?

Konvektion varme bruger bevægelse af varm luft til at opvarme et rum. Ved at placere en varme-reflekterende shell omkring kilde til varme, normalt en flamme eller elektriske element, fokuserer en konvektion komfur eller ovn alle sine strålingsenergi i luften inde i den. Denne luft er overophedet og stiger, enten til toppen af et rum eller gennem kanalen systemer af et hjem. Da luften køler, det synker og er trukket tilbage i vandvarmeren opvarmes og rundsendt igen.

Eksempler på strålende og konvektion systemer

Tvunget-luft varmeanlæg (genkendelige ved kanalsystem og ventilationskanaler skåret i etager værelser) er konvektion systemer, der bruger kraft af den varme luft genereret i ovnen til at pumpe luft rundt i huset. Det er også muligt at købe konvektion brændeovne og ovne, at opvarme et enkelt værelse, men gør det ved udluftning varmluft opad.

Strålende systemer er fælles i ældre huse, hvor store damp eller varmt vand radiatorer sidde mod væggene i hvert værelse. Baseboard strip opvarmning er også en strålende system, som er ældre brændeovne.

Hvor man kan bruge hver Type

Groft sagt, strålende systemer er bedre hvis du har højt til loftet i rummet, da den radiant heater ikke skyde varmlufts opad over folks hoveder, eller hvis personer i rummet foretrækker en direkte varme.

En enkelt radiant heater er ikke meget brug på varme flere værelser. For der skal du en radiant heater i hvert værelse eller et tvunget-air system, der bruger konvektion for at bringe varmen fra en ovn til værelserne gennem kanalsystem. Konvektion systemer varme værelser mere jævnt og har færre overflader på ovnen er varm at røre ved. Da de sender varm luft opad, er de mere effektiv i nedre-højloftet rum.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com