Vegetabilske planter til at vokse i en skyggefuld have

October 11

Hvis du starter en køkkenhave, kan du have overvejet, herunder tomater eller squash, som kræver masser af sollys til at vokse. Men hvis din værftet har adskillige skyggefulde områder, der er nogle grøntsager, der vil trives uden overdreven udsættelse for sol. Mens ingen grøntsager kan tolerere fuldt skyggefulde forhold, er der nogle, der vil tilføje farve til din landskab-- og din tallerken--når der dyrkes i delvis skygge haver.

Swiss Chard

Swiss chard er en del af familien roer, og har krøllet grønne blade, der vokser på hvid, rød eller gul stilke. Disse skygge-tolerant grøntsager bør indføres til din have i begyndelsen til midten del af forårssæsonen. Frø bør plantes 4 til 6 inches fra hinanden, og skal være i jord, der er særlig fugtig. Swiss chard kan være høstet når blade eller stadig ung, eller når bladene modne og stilke er fastere. Grøntsager er rige på a-vitamin, calcium og magnesium, og er ofte føjet til salater.

Endivie

Endivie er en skygge-tolerant, grønne grøntsager, der skal plantes i rækker, omkring 6 inches fra hinanden og 1/4 tommer i jorden. Det tager mellem 80 og 90 dage efter plantning for endivie at være klar til at plukke og spise. Endivie har 11 mg vitamin c hver 100 g, og kræver lerede jord med en pH-værdi på mindst 6,5. Grøntsager bør plantet i foråret og høstes i efteråret. Ideel endivie sorter til haven omfatter escarole, som har en konsistens som smør, og grøn kruset endivie, som har blade, grøn-ribbede.

Radicchio

Radicchio, som også kaldes italiensk cikorie, tager 80 dage til at vokse og kan vokse i en række forskellige jordbundsforhold-- men lerede, løs jord er bedst. Vegetabilsk tager for at skygge godt og vokser bedst i køligt vejr, især i den sidste del af efteråret eller begyndelsen af foråret. Radicchio frø bør plantes mellem 8 og 12 inches fra hinanden. Sorter af radicchio omfatter: Treviso, som er grønne om sommeren og bliver rød med hvide vener i efteråret; Augusto, som er klar til at plukke i sensommeren; og Grumolo, som er særligt vinter hårdfør.

Spinat

Spinat tåler halvskygge godt, og er en cool-sæson grøntsag, der kan dyrkes i den tidlige del af foråret eller efteråret. Spinat foretrækker næringsrige jord, der er højt indhold af organisk materiale, men kan vokse i en række forskellige jordtyper. De grøntsagsfrø skal plantes i rækker, der er mellem 1 og 3 fødder fra hinanden, og fordelt omkring 2 inches fra hinanden i rækken. Spinat er koldt hårdfør og kan tåle temperaturer så lav som 20 grader Fahrenheit. Kultivarer omfatter Tyee, som vokser hurtigt, og melodien F1, som er en dyb grøn nuance er er resistente over for fælles spinat vira som agurk mosaic virus.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com