Historien om såning

October 11

Historien om såning

Historien om såning, eller distribuere frø med forventning om høste en crop, har for nylig gennemgået en omskrivning. Ny teknologi har kastet lys over vores landbrugs fortid og modbevist fælles antagelser. Da vi fortsætter med at aflive gamle myter og bruge videnskaben til at opdage sandheden, den agrare gobelin vævet i antikken vil en dag afsløre sin glans, og historie af udsæd vil udfolde sig med større nøjagtighed end nuværende viden tilbyder.

Tidlig landbrug

Tradition holder landbruget først blomstrede i Mellemøsten, at nye beviser tyder på, at dens rødder er langt mere forskelligartede. I områder som fjerntliggende som Kina og Mesoamerika, som ligger mellem centrale Mexico og Nicaragua, landmænd såede frøene langt tidligere end tidligere troet. De fleste af vores viden om domesticerede planter kommer fra tørre, tørre regioner hvor gamle frø findes intakt. Sådanne beviser findes ikke i vådere områder. Takket være de seneste fremskridt, men kan forskere nu præcist afkode en levende plante herkomst. Nogle eksperter, såsom archaeobotanist Dolores Piperno af Smithsonian tropiske forskningsinstitution, mener nu, at indfødte plantet squash i Mesoamerika, så længe 10.000 år siden, mere end to gange tidligere skøn.

Første domesticerede planter

Utroligt, de fleste af de planter, som anvendes til mad i den moderne verden er landbruget levn fra en fjern fortid. Vores gamle forfædre ville have nogen problemer med identifikation af korn og hæfteklammer serveret på vores middagsborde. De plantede lignende sorter af kål, agurker, auberginer, bønner, byg, oliven, løg, ris, sojabønner, majroer, vandmelon, squash, majs og hvede i mindst 4.000 år siden, og sandsynligvis meget længere.

Såning og kultur

Når folk først opdaget at frø sået kunne producere en høst, de kastede dem på frugtbar jord eller skubbede dem ned i jorden. Med opfindelsen af en dibble, en enhed, der bruges til at gøre en fordybning, deponeret de frø til en mere ensartet dybde og øget spiring. Såningen frø tog på religiøs betydning i nogle kulturer. De indfødte amerikanere, for eksempel, navngivne bønner, squash og majs "tre søstre." Ifølge folklore, blev disse søstre sendt til jorden at forblive sammen, ligesom det indiske folk bør forblive sammen. Chief Louis Farmer af Onondaga stammen hævder, "skaberen sender dem til os hvert år. Vi fejre dem nu."

Såmaskine

Selv om Mesopotamians og Sumererne brugte en tube til tilså frø i oldtiden, var denne praksis ikke udbredt. Jethro Tull opfindelse af en såmaskine i 1701 til sidst revolutionerede landbruget. Enheden skåret små furer i jorden, så faldt en frø og deponerede det ind i en fure. Såmaskine var foretrukne over radio, eller smide frø, da det lavet lugning lettere og produceres mindre affald.

Avanceret såning maskiner

Når hesten, damp eller brændstof erstattes hænder, kunne landmænd tilså produktivt og effektivt. Forbedringer til den oprindelige såmaskine inkluderede to rækker såmaskine, mangfoldig-postyr såmaskine og endelig de moderne frø bore. Det bruger lufttryk til transport frø fra analyser til jorden. Alle de nyere forbedringer er endnu stadig afhængige af Jethro Tull grundlæggende opfindelse.

Fremtidens teknologi

Teknologi udviklet i dag vil snart ændre, hvordan vi soen. GPS hjælper landmændene beslutte, hvor at plante. Vejrsatellitter bestemme, hvornår til tilså frø. Bioteknologi ændrer frø sig selv og gør det muligt til tilså tidligere eller senere på sæsonen. Historien om såning frø vil en dag omfatter fremskridt, der vil ændre løbet af fødevareproduktionen.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com