Bambus vokser zoner

October 12

Mange mennesker tænker på bambus som en plante tilpasses varmere klima som i troperne og subtroperne. Bambus kan dyrkes i mange klimaer, såfremt planterne er givet beskyttet voksende steder og gartneren sænker sin forventning til størrelse og vækst.

Anlægstype

Bambus er verdens højeste, hurtigst voksende græs. Det udbreder primært ved at sprede jordstængler og former klumper eller pletter af bambus, hvor center planter er den ældste og de ydre planter er den yngste. Nogle arter er begrænset til tropiske områder, men andre gør meget godt i nordlige tempereret klima.

Jordstængler

Jordstængler af bambus er klassificeret som to typer: sammenklumpning og spredning. Bambus med at sprede jordstængler er bedst i tempererede zoner, og nogle arter er hårdføre så langt nord som US Department of Agriculture zone 4. Arter med sammenklumpning jordstængler er bedre stillet i tropiske eller subtropiske klima eller USDA zoner 9-11.

Forventninger

Nordlige avlere i USDA zoner 4, 5 og 6 er nødt til at sænke deres forventninger til vækst og site planter steder beskyttet mod fremherskende vind. I sub nul temperaturer, planter kan miste deres blade og dør tilbage til jorden. Men planterne vil inddrive i foråret med varmere temperaturer og begynder voksende igen. Avlere i varmere zoner kan forvente normal eller nær-normale vækstrater og planter, der ikke dør tilbage til jorden, med egnede arter er plantet.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com