Hvordan man opbygger en have kolde ramme for Zone 5

October 15

Hvordan man opbygger en have kolde ramme for Zone 5

Kolde rammer aktiverer gartnere til at få en tidlig start på plantning inden jorden er varm nok til at opretholde varmt vejr planter. Avlere bruge kolde rammer til overgangen unge frøplanter fra indendørs til haven, indtil de er stærke nok til at overleve udendørs temperaturer. Kolde rammer også tilbyde beskyttelse mod frost og hjælpe forlænge vækstsæsonen. Gartnere i Zone 5 region af USA gøre god brug af kolde rammer af alle disse årsager. Forholdsvis simpelt at gøre, kolde rammer foranstaltning omkring 3 fødder af 6 fod med højden skrånende fra 18 tommer lang i ryggen til 12 inches i front. Kolde rammer er bundløse med flytbare eller hængslet låg lavet af klart glas, plastfolie eller glasfiber.

Instruktioner

•Vælg en placering, hvor rammen kulde lavere front vil stå over for syd og højere bagsiden vil ansigt mod nord. Sollys fra syd tilbyder flere timers lys mange planter skal trives i Zone 5.

•Forbered jord af nivellering jorden hvor rammen skal sidde.

•Klippe bestyrelser for rammen. Skære fem boards måling 6 fod lang fra de 2-tommer-af-6-tommer bestyrelser. Disse er for forsiden og bagsiden af rammen kolde. Snit fem boards måling 3 fod lange for siderne. Skær en 3-fod bord i halve på en vinkel, hvilket gør to retvinklet stykker. De vinklede bestyrelser vil skabe rammen kolde drejning. Dette sikrer, at alle planterne får sollys.

•Klippe støtte seler. Skær tre 16-tommer lange brædder fra en 2-tommer-ved-4-tommer stykke tømmer, og skære tre 11-tommer lange brædder fra 2-tommer-ved-4-tommer tømmer. Disse 2 x 4 seler vil give ekstra støtte og styrke til den kolde ramme.

•Opret den første del af rammen. Butt enderne af brædderne sammen, at sikre dem på plads med #16 galvaniserede søm til at danne den nederste del af den 3-mund-ved-6-fods ramme.

•Sæt støtte seler. I hver inde hjørne, stå en 2 x 4 bandage lodret. Negle bord til begge 2 af 6 boards danner hjørner. Søm en bestyrelse flush til indersiden midterste afsnit på hver side af rammen.

•Opret den anden sektion. For at gøre dette, Følg samme proces som for den kolde ramme første afsnit, af butting enderne af 2 af 6 brædder sammen og sømning dem til at støtte seler.

•Opret den øverste del. Oven i det andet afsnit, nail en 6-fods bord til seler. Dette er tilbage og højeste del af kolde ramme. Butt taller slutningen af retvinklet boards til top tilbage bord enderne, og søm dem på plads. Toenail et søm (hvilket betyder at køre søm i en vinkel) ind i den smalle ende af hver retvinklet bord. Det stabiliserer den smalle ende af bestyrelsen. Negle mod den tykkeste del af bestyrelsen.

•Sæt vinduesrammen. Brug en boremaskine og skruer til at sikre hængslerne på plads. Dette gør det lettere at hæve og sænke låg for god ventilation og forhindre indersiden af kolde ramme bliver alt for varmt; Det giver også låget lukkes i aften at bevare varm luft for natten.

Tips & advarsler

  • I stedet for vinduesrammen, brug fordoblet gennemsigtigt plastfolie som låg strakte sig over en træramme.
  • Male kolde frame hvid i og uden for at forbedre reflekterende lys.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com