Når at omplante syrener i nordøst?

October 18

Når at omplante syrener i nordøst?

Syrener er en fælles blomstrende busk i det nordøstlige USA. New Hampshire hævdede selv lilla som state blomst i begyndelsen af 1900-tallet, fordi det er sådan en alsidig og duftende bush. Transplantere en lilla bush er som regel en succes hvis du graver op nok af rodklumpen og på det rigtige tidspunkt. Bare sørg for at det nye websted har masser af sollys og fugtighed i jorden. Hvis lilla er for stresset, vil det ikke producere blomster for et par år.

Forår

Du kan med held transplant et lilla bush i det tidlige forår, hvor jorden er optøet nok til at arbejde med. Må ikke vente indtil bushen er begyndt at sætte ud af blade eller det vil understrege plante, indbydende sygdom eller hæmmet i deres vækst. Hvis du graver tidligt nok, vil den lilla bush blive hvilende og mindre modtagelige for stress af et nyt websted.

Sommer

Hvis du bemærker en smukt blomstrende lilla bush og ønsker at transplantationen det til et nyt site, behøver du ikke at vente, indtil det følgende forår. Bare vente et par dage for den blomstrer til at passere. Beskære off uudviklede blomster samt ca. en tredjedel af dens vækst. Grave op så meget af roden masse som du kan nå. Holde rødderne fugtige og plante bushen straks. Det skal overleve flytningen, selvom det formentlig ikke vil blomstre året efter.

Efterår

Fall er det bedste tidspunkt at omplante de fleste træer og stauder. Hvis du venter indtil bladene falder og planten ind hviletilstand, kan du flytte det med meget lidt stress. Hvilende fall omplantning er bedre end foråret, da rødderne har mere tid til at etablere sig inden planten genoptager vokser i foråret. Du kan endda få nogle duftende blomster i foråret, i modsætning til de fleste lilla transplantationer i deres første år.

Rodskud

Hvis du trækker op eller opgrave nogle suckers fra bunden af den lilla bush, bør du kunne få en del af rødderne det. Transplantationen en sugekop på ethvert tidspunkt i løbet af vækstsæsonen, og det bør fortsætte med at stige uden nogen tilbageslag. Sørg for at holde det fugtigt for et par dage efter plantning mens den fastlægger sine rødder i jorden.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com