Hvornår jeg beskære min Miniature Azalea?

October 23

Hvornår jeg beskære min Miniature Azalea?

Azalea (Rhododendron spp.) kan dyrkes udendørs i haven eller i containere og solgt som sæsonbestemt gave planter. Mens der er ingen botaniske eller kultivar klassificering af miniature Azalea, ser enhver ung azalea anlæg miniature, især hvis beskæres for at bevare en mindre størrelse. Dværg sorter af Azalea er lettere at beskære og vedligeholde som mindre planter i forhold til typer, der naturligt modnes til højere og større buske. Som med enhver azalea, beskæring gøres bedst i foråret, men der er konsekvenser med hensyn til præcis timing af beskæring.

Beskæring tidsramme

Det bedste tidspunkt at beskære og trimme miniature Azalea er i det tidlige forår, lige før nogen ny vækst begynder. For at maksimere foråret blomstring display, kan beskæring blive forsinket indtil blomster er åben, eller lige efter blomstrer aftage. De mindst ønskværdige gange at beskære Azalea er efter midsommer og på vej ind i efteråret. Men alle døde, syge eller knækkede grene kan beskæres væk enhver tid af året.

Sæsonbestemt overvejelser

Selv om det ideelle tidspunkt at beskære, tidlige forår trimning fjerner væv, udvikle blomsten knopper, der kan åbnes et par uger senere. Tidlige forår beskæring gøres derfor bedst for at begrænse plante størrelse fra år til år. Beskæring umiddelbart efter blomster falmer lader gartnere nyde blossoms men stadig adfærd beskæring til at begrænse plante størrelse. Undgå beskæring for sent efter blomstring ender, som ud over 1 juli i USA. Enhver genvækst, der opstår, er mørt og umodne, sandsynligvis ikke er i stand til at overleve starten af frost og fryser. Derudover blomsterknopper udvikle i midten til slutningen af sommeren på kviste, der spirede tidligere som forår.

Bonsai indsigt

Når der dyrkes Azalea som bonsai, de er beskåret ofte og konsekvent at opretholde en bestemt størrelse eller silhuet i deres containere. Hvis din miniature azalea producerer nye grønne skud før blomsterne åbne, knivspids off de bløde nye skud til at begrænse størrelsen af anlægget. Derefter, når blomsterne aftage på din busk, trimme tilbage grene og afvente genvækst. Bonsai avlere skære ofte grene så kun to til tre blade forbliver, og derefter ny vækst spirer og fyld i anlægget i løbet af sommeren.

Foryngelse

Miniature Azalea, hvis de vokser alt for stor, kan alvorligt skære ned i det tidlige forår til at forynge. Kun foretage sådanne hård beskæring på sunde planter, som ikke er syge eller stressede fra tørke eller andre ugæstfri vækstbetingelser. Miniature Azalea kan blive skåret tilbage til stubs 3 til 5 inches over jorden. Nye vækst vises over resten af foråret og til sommer, at skabe en tæt plante af fald. Det vil igen blomstre de næste forår. Da foryngelse beskæring er stressende og svære, gøre det kun efter flere år med sund vækst.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com