Havearbejde Tips & Guide for Cypress vin i Zone 9

July 3

Havearbejde Tips & Guide for Cypress vin i Zone 9

Cypress vin (Ipomoea quamoclit) er en årlig blomstrende vin i samme familie som den formiddag herligheden. Varme tolerant og let at vokse, vil det trives i USDA Zone 9 haver, producerer masser af stjerneformede blomster i pink, hvid eller rød, kolibrier og sommerfugle ikke kan modstå. Plante cypres vin, hvor du ønsker et stænk af lyse farve.

Beskrivelse af Cypress vin

Cypress vin har ferny, sarte ser løv. Det vil sejlgarn omkring hvad er nærliggende, og skal have et solidt espalier eller støtte til at holde sin vægt. Som en årlig lever cypress vin kun et år. Det er imidlertid en hurtig avleren spiring i mindre end en uge, blomstring i omkring en måned og fortsætter med at producere farverige blomstrer indtil frost. Det kan hurtigt vokse op til 20 fod.

Zone 9 detaljerne

USDA opdeler USA i hårdførhed zoner 1 til 10, baseret på gennemsnitlige lave temperaturer. Den gennemsnitlige minimumstemperatur i Zone 9 er 20 til 30 grader Fahrenheit. Zone 9 haver fryse sjældent om vinteren, og generelt har varme somre med lidt regn. Planter, der kræver vinter chill vil ikke godt her, men de fleste andre planter kan trives. Varme somre og milde vintre i Zone 9 vokser ideelle betingelser for cypress vin; det tåler ikke betydelig frost.

Cypress vin krav

Plante cypres vin i fuld sol mod et espalier, hegn, gazebo eller andre haven struktur du ønsker at dække. Det vil hurtigt klatre op og give en attraktiv skærm af løv, præget af lyse, stjerneklar blomster.

Vokse cypress vin i godt afdrypning jord. Holde det fugtigt, da alt, blomstrende kræver masser af fugt. Vin vil producere endnu flere blomster, hvis du gøde det månedligt. Deadheading vil fremme vin til at producere flere knopper, og kan næsten kontinuerlig blomstrer.

Start fra frø

Cypress vin er meget enkel at starte fra frø. I det tidlige forår, når faren for frost er overstået, så frøene direkte i din have. Hvis du foretrækker at starte frøene indendørs, spire dem i tørv eller papirmasse Potter og frø beholderen anbringes direkte i jorden. Købe cypress vin frø i planteskoler og havecentre, enten individuelt af farve eller en blandet pakke med hvide, lyserøde og røde blomster.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com