Hvordan man dyrker en Mimosa

October 28

Hvordan man dyrker en Mimosa

Mimosa er også kendt som følsomme plante, fordi dens blade reagere for at røre ved at folde. Det er en interessant parlor trick, der fascinerer både børn og voksne. Dette problem kaldes leverbeskyttende aktivitet. Mimosa er vokset som en stueplante i USA, men i dens oprindelige Brasilien den vokser på forstyrret jord og endda i udbrændte områder. Følsomme plante er ikke særligt attraktivt, selv om dens blade er flagrende og fint hakket indtil det får sin pink pom pom-lignende blomster. Det kan dyrkes i varme klimaer og bruges som en kvælstof fixer i forarmet jordbund.

Instruktioner

•Spread ud af en tarp og lave en plantning medium især for Mimosa. Bland 2 dele pottemuld, 2 dele sphagnum og 1 del sand. Sphagnum vil give væskeophobning, mens sandet holder alt jævnt drænet for at forhindre vand-logging. Fyld gryde tre fjerdedele fuld af mediet.

•Tag Mimosa pudica fra sin børnehave pot. Træk forsigtigt rødderne, så de bliver spredt bredt i den nye pulje. Placer planten i puljen. Udgrave lidt jord, hvis det er nødvendigt, at placere toppen af rødder 1/2-inch under læben af puljen. Udfyld omkring rødderne med medium, at trykke på i at komprimere jorden. Fortsat fylde gryden, indtil det er lige under kanten af containeren.

•Flyt puljen til en vask eller udendørs og i vandet indtil væsken strømmer ud af drænhuller. Dette vil fjerne enhver luftlommer og kompakt jord samtidig med at det jævnt fugtig. Lad det dryppe et par minutter.

•Sæt et enkelt lag af grus i en underkop. Sætte en tallerken i et varmt rum med temperaturer mellem 65 og 75 grader Fahrenheit. Lokalet bør være lyse med morgen solen. Fylde en tallerken med vand og bringe gryden i, hviler det på tallerken. Vandet vil give fugtighed for anlægget og grus vil forhindre rødderne fra sidder i fugt, som kunne få dem til at rådne. Skift vand dagligt for at undgå stagnation.

•Fertilize anlæg med en høj fosfor gødning fortyndet med halvdelen i løbet af vækstsæsonen. Ophøre med at gøde i vintermånederne og genoptage i foråret. Følg anvisningerne på gødning pakke for ansøgning beløb.

•Sæt plante udendørs om sommeren, men bringe det i når temperaturen falder til 50 grader Fahrenheit. Følsomme plante kan leve et til to år. Høste frø bælg og starte flere planter. Nick frø med en kniv, planter i pottemuld og holde den fugtig og varm. Spiringen er i en uge.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com