Når planter ikke får nok lys, hvorfor gør de vokse Tall & tynde?

October 29

Når planter ikke får nok lys, hvorfor gør de vokse Tall & tynde?

Frø startede indendørs med utilstrækkelig lys, gennemgå "etiolation," et fænomen under hvilken plante stilke vokse høj og ranglet og undlader at udvikle grønne farve. Hvis etiolation er tilladt at gøre fremskridt, vil i sidste ende planterne vælter og dør. Planter har udviklet etiolation som en overlevelsesmekanisme, der tillader dem at nå frem til en lyskilde og begynde processen med fotosyntese, hvor de producerer sukker til sig fra lys energi.

Spiring

Planter kræver lys for at leve. I modsætning til dyr og mange andre organismer spiser de ikke mad; i stedet, de producerer deres egen mad energi ved hjælp af lys. Når en plante fremgår af dens frø, opstår det normalt i mørke, under et lag af jord. Frøene indeholder en energi-rige stof kaldet frøhvide, at beføjelser værkets første dage af vækst, indtil det kan nå lys og begynde at producere sin egen energi. I sin første dage af vækst skal en plante nå frem til en lyskilde, før det udtømmer frøhvide i dens frø.

Energiforbrug

Selv om roden kommer først fra frø, forankring det sted, stammen kommer næste, og når det sker, anlægget hælder størstedelen af sin energi i stamceller vækst. I sine tidlige dage af vækst aflang stilke hurtigt, at nå til jordens overflade og en lyskilde. Hvis ved at opstå, planten stadig ikke modtager tilstrækkeligt lys, fortsætter denne hurtige brudforlængelse i et forsøg på at finde en lyskilde.

Modne planter og Etiolation

Modne planter i skyggen af andre planter vil også vise etiolation, som de forsøger at vokse ud af skyggen og få adgang til en stærkere lyskilde. I modsætning til etiolation observeret i stiklinger, som er forårsaget af utilstrækkelig lys, forårsager bestemte bølgelængder af lys dette fænomen i modne planter. Når der dyrkes under andre planter, en overflod af far-red bølgelængder af lys nå anlægget og provokere produktion af væksthormon der forårsager stilke til aflang. Far-Red bølgelængder af lys også forårsage anlægget til at blomstre før. Både strækning og udfolde er overlevelse mekanismer, der hjælper planten at nå lys det skal overleve og gøre det muligt at gengive det ikke.

At forebygge og om fastsættelse af Etiolation

Når du starter frøplanter indendørs, vil give tilstrækkelig lys forhindre etiolation og tilskynde kompakt, sund vækst. Når frøene spire, flytte dem til en solrig sydvendt vindue, hvis det er muligt, eller give kunstig belysning, ved hjælp af to 40-watt, cool-hvid lysstofrør. Placere dem 6 inches over planter og bruge lys til 16 timer om dagen, hvis de planter ikke modtager nogen sollys.

Du kan ikke fortryde den tynde vækst produceret på grund af etiolation. Dog vil flytte anlægget til en placering, hvor den modtager tilstrækkeligt lys standse yderligere etiolation og tillade sætteplante at overleve og fortsætte sund vækst.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com