Gør regnorme planter sundere?

July 8

Regnorme gøre det underjordiske miljø--hjem af en plante rødder--meget gæstfrie til dyrkning af planter. Deres bidrag gør det meget lettere for enhver plante til at forblive sunde, fordi så mange af plantens behov opfyldes: mad, beluftning, adgang til vand og beskyttelse mod sygdomme.

Luftning og filtrering

Som regnorme tunnel gennem jorden, tunneler de forlader tillader ilt og atmosfærisk kvælstof til at cirkulere rundt om planterødder, holde dem fra kvælende. Disse samme tunneler fungere som vandveje samt, at give en nem vej til vand til at følge og nå dybere ned i jorden i stedet for kører langs overfladen og ind i vandveje eller tagrender.

Støbegods

Regnorme spise organisk materiale og snavs, derefter efterlade deres næringsrige ekskrementer. På denne måde, de flytte næringsstoffer gennem jorden og holde dem jævnt fordelt. Støbegods også forbedre strukturen i jorden, hvilket gør den svampet. Denne sponginess betyder pålidelige vand og næringsstoffer for planternes rødder. Og rødderne behøver ikke spredt så langt ud for at finde næringsstoffer, da regnorm-rige jord dybest set transporterer næringsstoffer til rødderne konstant.

Roden tunneler

Efter et earthworm skaber en tunnel ned i jorden i nærheden af anlægget, kan rødderne af planten følge denne tunnel nemt, uden expending meget dyrebar energi. Jo dybere rødder kan let gå, jo dybere anlægget kan nå til vand under en tørke. Disse tunneler er også foret med støbegods, hvilket betyder en klar kilde til næringsstoffer, som planten roden vokser nedad.

Håndtering af sygdom

Forskere på Connecticut landbrugs eksperiment Station bemærket, at planter dyrket i syge jord viste færre tegn på infektion og tilbagegang, hvis den syge jord også indeholdt rigeligt regnorme. Disse sygdomme inkluderet fusarium og verticillium, to typer af sygdommen, der plager mange forskellige arter af planter. Så ikke kun regnorme hjælpe med at holde planter sunde, de også bekæmpelse af de planter sygdomme for dem.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com