Hvordan til at plante asparges pærer

October 31

Hvordan til at plante asparges pærer

En staude vegetabilske plante, der kan producere i over 15 år, asparges (Asparagus officinalis) er pålidelige og nemme at dyrke hvis rettigheden voksende miljø. Rigelige solskin og en frugtbar, godt afdrypning jord er vigtigt at forhindre root rot. Gartnere so frø af asparges til at give små planter, der dyrkes i et år. Disse planter udvikle en kødfuld rod rhizom, som er mere passende kaldes en krone end en pære. Gartnere plante disse etablerede kroner til en Find hvor asparges planter vil permanent vokse. Asparges har brug for en cool vinter vækstdvale og dermed dyrkes bedst kun i amerikanske Institut for landbrug hårdførhed zoner 3 til 8.

Instruktioner

•Cultivate haven sengen med en haven skovl i det tidlige forår. Grave og vende jorden til en dybde af mindst 12 inches. Indarbejde organisk materiale som kompost eller vel rådnet gødning i jorden på dette tidspunkt. Organisk stof forbedrer jordens frugtbarhed, tekstur og dræning kvaliteter. Opløse alle klumper af jord og kompost i små partikler med dine hænder eller skovl blade.

•Dig en plantning fure i haven sengen, der er omkring 8 inches dyb. Hvis din jord består af en masse tunge ler, gøre fure kun 6 inches dyb ifølge Bob Polomski, forfatter til måned for måned havearbejde i North Carolina.

•Sæt en asparges krone ind i bunden af den plantning fure, breder sig ud nogen rødder jævnt så det lægger jævnt uden indespærring.

•Dæk asparges krone med 2 inches af økologiske haven muld.

•Lightly vand nyplantede kronen og vente på enhver spire vækst at komme ud af den plantning fure. Overvåge den plantning område og drys vand efter behov for at supplere nedbør for at holde asparges planter i fugtige (men ikke klæg) jord.

•Tilføj en anden 2 inches af haven muldlag på toppen af asparges plante som nye skyde vækst opstår. I det kølige forårsvejr er dette kræves hver 2-3 uger. Fortsætte med at tilføje yderligere forhøjelser af muldlag, indtil den oprindelige beplantning fure er fuld og endda med haven bed grade.

•Sæt en 2 - til 3-tommer lag af grove kompost på toppen af asparges bed at bevare jordfugtighed og afskrække weed vækst. Delvis nedbrudt kompost eller strimlet blade gør en stor løs muld til dette formål, ifølge Polomski.

Tips & advarsler

  • Hvis du haven i USDA zoner 3 til 5, kan du overveje at forberede jorden og garden bed i efteråret før jorden fryser. Derefter i det tidlige forår kan du plante når frosten har forladt jorden og jorden er smuldrende og brugbar.
  • Ifølge The Ohio State University, asparges planter ikke trives i stærkt sure jordbund, (dem med en pH-værdi lavere end 6.0). Foretage en jord test og ændre jorden om nødvendigt før plantning kroner, så de vokser i en neutral til let basisk jord miljø.
  • Tillad asparges planter til at vokse (ingen høst eller beskæring) for to komplette vækstsæsoner. I det tredje år, kan du høste alle de nye asparges spears du indkvartering. Hvis du høste tidligt i de første og andet år, adolescent asparges planter forblive svag og bliver ikke kraftig.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com