Planter, der vokser i tropiske skove

November 2

Planter, der vokser i tropiske skove

En tropisk regnskov har høje træer og modtager en anslået nedbør på 50 til 260 inches af regn falder hvert år ifølge Blå Planet biomer hjemmesiden. Tropiske regnskove har flere slags træer end ethvert andet område i verden. Med de høje træer blokere de fleste af sollys for planter, findes få plantearter i regnskovene, med mere end 70 procent af de plantearter, der er træer.

Bromeliads

Bromeliads har tyk, voksagtig blade, der danner en skål form at hjælpe fange vand. Planter er en del af familien ananas og vil vokse i sten og jord. Nogle bromeliads kan holde flere gallons af vand og arbejde som miniature økosystemer. Disse planter give hjem for flere væsner som frøer, snegle, biller, salamandre og edderkopper. Anlægget har en bred vifte af form, størrelse og blade farve. Bladene er meget farverige og kan variere i farver fra grøn, plettet, maroon, stribede og grå. Nogle arter af bromeliads producere duftende blomster.

Venus flyve fælde

Venus flyve fælde er en plante, almindeligt forekommende i regnskoven, fordi det kan lide et varmt og fugtigt miljø. Disse insektædende planter bruge sød duftende nektar for at lokke insekter ind i hovedet af fælden. Hvis insekt lander på et af trigger hårene ligger i fælden, vil fælden lukke på insektet. Anlægget derefter udskiller et enzym, der opløser insekt, gøre det fordøjeligt for anlægget. Efter et par dage vil den flue fælde genåbne og vente på sit næste offer.

Lianer

Lianer er fundet i mange tropiske regnskove og er en type af klatring vin. Vin har tykke, woody stilke og kommer i forskellige former. Vinstokkene kan vokse op til 3.000 fod i længden. De bruger træer til støtte, som de klatre opad mod solen. Lianer knytte sig til træer med sugekop rødder eller slyngtråde og vil vinden sig omkring træstammer. Da vinstokkene nå toppen af træerne, vil de sprede sig til andre træer eller ombrydes omkring andre lianer. De stærke vines støtte mod stærk vind, men når et træ falder flere træer kan trækkes med det.

Orkideer

Orkideer er en af de mest udbredte plante familier og tilbyder en række forskellige typer. Blomsterne varierer i farve, form og størrelse. De fleste orkideer har et fælles mønster af tre kronblade og tre petal-lignende bægerblade. Den lavere petal blomst har et karakteristisk mønster og disse planter kan leve under jorden, i jord og klipper. Orkideer er epifytter, som mener de kan vokse på træer og andre planter. Nogle orkideer er selvbestøvende, men andre er afhængige af insekter til bestøvning.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com