Hvilken effekt har destilleret vand på planterne?

November 3

Hvilken effekt har destilleret vand på planterne?

Forskellen mellem destilleret vand og andre typer af drikkevand er, at destillationen fjerner alle mineraler i hårdt vand, samt kemikalier findes i vand fra hanen som fluorid og klor. Destilleret vand er en type af blødt vand, men har ikke spormængder af natrium, der opstår i vand behandlet med en mekanisk skyllemiddel. Beslutte, hvilken type vand du bruger på planter er et større problem med indendørs planter end med udendørs ones.

Funktion

Den nemmeste måde at opdage effekt destilleret vand har for planter er at læse resultaterne af et videnskabeligt eksperiment. Studerende udgivelse på The National studerende Research Center udført et eksperiment, hvor frø blev vandes med destilleret vand, vand fra hanen og saltvand. De frø, der modtog destilleret vand voksede bedst, mens dem, der vandes med vand fra hanen havde færre blade og ikke vokse til så stor en højde. Frøene modtager saltvand ikke spire. (Undersøgelsen kan læses via linket i afsnittet ressourcer.)

Betydning

Vand fra hanen er fint for vanding de fleste planter, men det kan indeholde spormængder af klor og er sandsynligvis fluor - og begge af disse kemikalier kan være svært på nogle typer af planter. Effekten er mere alvorlige på potteplanter, fordi kemikalier ophobes i den lille mængde af jord og er ikke skylles væk af regn.

Overvejelser

Planter har brug for mineraler til at vokse, men vand fra hanen kan indeholde mineraler i alt for høj en koncentration. Høje koncentrationer af mineraler i jordbunden kan forårsage misfarvede blade og hæmmet vækst. Vanding med destilleret vand, som har den anbefalede mængde af indendørs anlæg gødning tilføjet, giver et passende niveau af mineraler.

Geografi

Regnvand eller smeltet sne normalt arbejde godt for planten vanding, fordi de er former for naturligt forekommende blødt vand. Undtagelsen er i industriområder, hvor disse typer af vand kan være surt.

Advarsel

Vand behandlet af en skyllemiddel bør ikke bruges til vanding planter. Blødgørere anvende natrium og kalium fjerner mineraler i hårdt vand, og sporingsniveauer forekommer i det behandlede vand fra hanen kan være skadelige for planter, selv i små mængder.

Forebyggelse/løsning

Du kan gøre derhjemme et stof, der er tæt på destilleret vand blot ved at sætte en ren spand med vand fra hanen uden for en dag eller to, som giver mulighed for klor og andre mineraler til at sprede. Hvis du allerede har en distiller, du kan destillere vand fra hanen med det, men du vil sandsynligvis ikke ønsker at bruge penge på denne maskine bare for plante vanding. Ellers destilleret en gallon vand omkostninger omkring $1 i supermarkedet.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com