Hvor hurtigt gør Thai basilikum vokse?

November 4

Hvor hurtigt gør Thai basilikum vokse?

Thai basilikum er en type af sweet basil (Ocimum basilicum) hjemmehørende i Sydøstasien. To sorter af O. basilicum, Horaphaand Siam dronning, er almindeligvis omtales som Thai basilikum og er karakteristisk for deres lilla blomster og søde, lakrids-lignende duft. Urterne er enårige og vokse hurtigt, efter Clemson Cooperative udvidelse hjemmeside.

Størrelse

Thai basilikum vokser til en gennemsnitlig højde af 24 inches. Basilikum planter er normalt plantet i jorden i juni – planterne er meget kolde-følsomme-- og bladene er klar til at blive høstet i sensommeren eller tidlige efterår. Hvis høsten sker midt i September, kan det beregnes, at planterne vokser gennemsnitligt 8 inches per måned fra plantning til at høste. Basilikum planter dør på den første frost i efteråret.

Kultur

Thai basilikum vokser bedst, når det er ordentligt dyrkede. Basilikum trives i fuld sollys, Gem i de hotteste klimaer--US Department of Agriculture voksende zoner 10 og 11--hvor det vil drage fordel af nogle lys eftermiddag skygge. Urten brug fugtig men godt afdrypning jord og beskyttelse fra sent eller tidlig frost i form af et tykt lag af muld.

Problemer

Japanske biller er et stort problem i områder hvor der er fælles. Disse sultne bugs kan helt skeletonize en basilikum plante, tygge ud den møreste del af værdifulde bladene og efterlod kun venerne. Undersøg dine planter hver morgen og plukke ud bugs i hånden. Slippe dem i en spand med sæbevand til at drukne dem.

Overvejelser

Det er blade af basilikum, der bruges til flavoring. Derfor er en god Thai basilikum plante en, der er fuld og busket frem for høj og ranglet. Hurtig vækst betyder ikke altid, god vækst, som planterne kan blive slank og langbenet. For at tilskynde fyldigere vækst, knivspids off blomsterknopper som de danner. Hvis du voksende basilikum af dekorative årsager, lad blomsterne udvikle--de lyse lilla i farve og skiller sig ud smukt mod de ægte grønne blade.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com