Tips til fersken tørring & taber blade

November 6

Tips til fersken tørring & taber blade

Når bladene af en fersken træ curl og slip, kan det se ud som træet tørrer ud og dør. Mere sandsynligt er synderen en svampe tilstand kaldet blade krøller. Svampen er Taphrina deformans. Det vil reducere frugtproduktion og deformere træet. Blade krøller er den mest almindelige sygdom, der påvirker fersken. Uden behandling og kontrol, kan gartnere miste en berørte træ inden for et par år.

Sekvens

Fersken blade krøller optræder første gang i foråret. Rødlig-brun områder vises på nye blade. Disse er sporer af svampen. Bladene blive fortykket, dækket med sporer og derefter de krøller. De kan slå gul eller brun og enten forbliver på træet eller drop. Et andet sæt af sunde blade vil danne, men svampen er ikke borte. Da træet skal arbejde for at producere det andet sæt af blade, reduceres trævækst og frugtproduktion. Et andet problem er, at når grenene tabe mange blade kan de blive såret af sol eller vind.

Behandling

Behandle blade krøller med svampemiddel. Ordentlig tid til at gøre dette er hvert år efter den normale tid for blade falder: slutningen af oktober og November i nord, begyndelsen af januar i syd. Anvende én behandling af fungicid. Hvis du bor i et vådt og fugtigt klima eller opleve en meget våd vinter, anvende en anden dosis, ligesom knopper bare begynder at opfede. Når du bruger fungicider brug passende forholdsregler såsom bære ansigtsskærm og handsker. Lære om toksiciteten af produktet og følge producentens anvisninger.

Fungicid produkter

De mest effektive fungicider og også den sikreste, er fast-kobber produkter. Kobber er effektiv kun når det er vådt. Etiketten vil give en MCE rating og ansøgning instruktioner. Jo højere rating jo større mængden af kobber. Den mest nyttige fungicid har også tilsætningsstoffer som landbrugs olier, der gør det muligt at overholde de behandlede træ. Bordeaux blanding, en kombination af kobber sulfat og hydratkalk er en anden mulighed, men du er nødt til at blande disse ingredienser lige før anvendelsen.

Beskæring

Beskæring selv vil ikke stoppe svampen. Men det kan hjælpe for at beskære træerne efter den normale blad drop sæson. Dette vil reducere antallet af sporer bosætter sig i for vinteren. Det kan også hjælpe et dårligt inficerede træ hvis du tynd frugt sent på sæsonen. Beskæring når du ser leaf curl værst om foråret er ikke nyttige.

Overveje at plante svampe-resistente træer, hvis du starter. Kultivarer, der har nogle modstand omfatter indiske gratis, Q 1-8 og Muir ferskner. Nogle af disse muligvis fungicid i de første par år.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com