Hvornår kan Bougainvillea sættes udendørs i Zone 6?

July 17

Hvornår kan Bougainvillea sættes udendørs i Zone 6?

De lyse farver og rigelige floral Visning af bougainvillea (Bougainvillea hybrid) friste gartnere, der bor uden for sin hårdførhed områder af US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 9-11 til at dyrke det alligevel. Fra USDA zone 8 og nedenfor, du kan vokse bougainvillea som en vinter stueplante, sætte det udendørs frostfri månedsvis. Afhængigt af hvor du bor, tid til at sætte det udendørs varierer alt efter Hvornår din sidste frost tidspunkt opstår.

Zone 6 Frost datoer

USDA zone 6 skærer et skår gennem midten af USA fra New York til Kansas, derefter vinde hele Mountain West. Det oplever gennemsnitlige årlige ekstreme minimum temperaturer mellem minus 10 og nul grader Fahrenheit. Længden af vækstsæsonen er 180 dage, med den sidste frost dato i foråret forekommende omkring 15 April og den første frost om vinteren falder nær 15 oktober. Det rigtige tidspunkt for bougainvillea sikkert ophold udendørs afhænger af når den sidste drab frost forekommer i foråret, men du bliver nødt til at justere for din særlige geografiske beliggenhed.

Temperatur variation

USDA hårdførhed tal er gennemsnit over 30-årig periode fra 1976 til 2005, og viser ikke ekstreme nedture eller lejlighedsvis godartede vintre, der kan opstå. Illinois State klimatolog Office diskuterer faktiske forhold i den pågældende stat som et eksempel, der viser, at mens området Champaign-Urbana er klassificeret som næsten zone 6, det dyppet i zone 4 betingelser et par gange. Chicago byområde skaber en varmere ø i zone 6 dybt inde i et fast område i zone 5. Klimatolog minder om, at vintrene fra 1930s til begyndelsen af 1970erne var mere godartede. Hver stat har sin pendant historie--så forske for din nøjagtige position.

Datoer for de nøjagtige placeringer

Medmindre du har havearbejde længe på samme sted og har dine egne data, du skal bruge hjælp til at bestemme din sidste frost tidspunkt. Ron og Jennifer Kujawski foreslår i "Uge for uge Vegetabilske havearbejde håndbog", at du kontakter din county Cooperative forlængelse agent kontor for nøjagtige data. Hvis du ikke har en county udvidelse office, Prøv lokale radiostationer eller kontoret for staten klimatolog. National Climatic Data Center udgiver kort og tabeller giver gennemsnit sidste frost datoer.

Finjustering af Data

National Climatic Data Center giver også et tal for hvor du kan sætte din bougainvillea tilbage udenfor med kun en 10% chance for, at det vil fryse. De gennemsnitlige temperatur datoer give en 50-50 chance for støder en drab frost efter denne dato. Bruge figuren med 10 procent til et mindre risikabelt skøn. Også finjustere for mikroklimaet af din have eller værftet. Gøre den sidste frost tidspunkt tidligere, hvis du bor på en solrig syd skråning. Flytte det senere hvis du bor i en koldt dal. Husk, at der er altid chancen for en overraskelse fryse godt forbi officielt sidste fryse dato.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com