Overwatering med Perlite

November 6

Overwatering med Perlite

Jeg elskede min plante til døden. Mange gartnere beklage lukningen af foretrukne planter de dræbt af overwatering. Plante dødelighed på grund af for meget vand er den førende dødsårsag for container planter, efter Clemson University havefolk. Perlite er et naturligt produkt, der kan hjælpe nidkære plante waterers fra at drukne deres planter.

Perlite

Dannet fra en udvidelse af vulkansk rock, er perlite det materiale i potning mix, der ligner små stykker af popcorn eller plast skum. Det er en meget let, porøst stof, der fremmer god dræning og øger jord beluftning. Ud over vand behøver rødder også ilt. Stærkt komprimeret jord tillader ikke en uhindret strøm af enten vand eller ilt. Overdreven vand drukner rødder og utilstrækkelig ilt kvæler rødder. Perlite skaber små lommer i jorden at form tunneler, hvorigennem vand og ilt rejser nemt til at plante rødder.

Saftige planter

Om plantet i containere eller direkte i landskabet, har en saftige have planter med minimal vanding krav. Deres tykke kødfulde stængler og blade opbevare vand og fjerne behovet for årvågne vanding. De er perfekte til gartnere, der ligesom bare-bone plante vedligeholdelse. For andre gartnere, men tilbyder der er overdreven plante waterers, tilsætning af perlite til pottemuld en stor assist til deres overwatering tendenser.

Urter

De fleste urter i hjemmet haven er Mediterranean oprindelse. Rosmarin, lavendel, oregano og timian trives i fuld sol og brug for skarpe dræning og sjældne vanding. Tilføje perlite pottemuld i containere eller integrere det direkte i en garden bed forbedrer vækstbetingelser for urter. Det løsner tunge jordbund for forbedret dræning og beluftning, der er afgørende for vellykket urt kultur. Urter foretrækker ikke rige havejord og perlite giver ingen yderligere frugtbarhed til jord, opfylde et andet voksende krav.

Afrikanske violer

Afrikanske violer har centrale kroner, hvorfra både blade og blomster opstår. Hvis planter sidde i klamme jord, er de modtagelige for crown rot forårsaget af phytophthora, en svampe patogen. Crown rot er en meget almindelig årsag til African violet dødelighed. Ved hjælp af en potning mix ændret med perlite forbedrer dræning og kanalerne vand fra anlægget kroner gennem unikke tunneler perlite skaber. Vand, gødning og ilt nå African violet rødder uden at kompromittere den krone sundhed.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com