Fælles Orange træ sygdomme

July 19

Fælles Orange træ sygdomme

Appelsiner er blandt de mest populære frugter i verden, ifølge webstedet Purdue Universitet forlængelse. Orange træer vokse til omkring 25 fod og er hjemmehørende i det sydlige Kina, nordøstlige Indien og sydøstlige Asien. De subtropiske træer vokser bedst i temperaturer på 55 til 100 grader F og er ikke hårdfør gennem længere perioder af svær, frost vejr. Men nem at dyrke i veldrænet jord og rigelig solen, er appelsintræer modtagelige for en række af almindelige sygdomme.

Citrus Blast

Appelsintræer er modtagelige for bakterielle sygdom citrus blast, forårsaget af Pseudomonas syringae. Bakterier er især udbredt i køligt og vådt vejr i foråret og om vinteren. Et tidligt symptom på sygdommen er sort læsioner på bladstilkene af løv, der gradvist fremskridt i bladhjørne, hvilket fører til girdling. Inficerede blade begynder at krølle, visne og dø. Efterhånden som sygdommen skrider frem, det forårsager dieback af kviste. Rødlig brun skorper dækker områderne inficeret træ, og små sorte pletter på frugt skind. Forvaltning omfatter beskæring og fjernelse af inficerede områder på tørre dage. Undgå beskæring i vådt vejr, da dette fremmer spredningen af bakterier. Kemisk bekæmpelse omfatter brug af Bordeaux sprays før regnen begynder.

Phytophthora Gummosis

Phytophthora gummosis er en sygdom i orange og andre citrus træer forårsaget af Phytophthora bakterier. Sygdommen er karakteriseret ved udskillelsen af sap fra revner i barken af inficerede træer skaber læsioner. Dette giver træerne et blødende look. Kraftige regnskyl vaske ofte af tyggegummi. Læsioner cirkel stammen og bælte langsomt, fører til en hurtig nedgang i træ sundhed i under et år under meget gunstige betingelser. Kontrollen omfatter at holde træet trunke tørre og undgå direkte kontakt med sprinklere. Fjern inficerede bark ved skrabning.

Alternaria Rot

Alternaria rot er en fælles sygdom af navle appelsiner og citron. Svampe sygdommen er forårsaget af Alternaria citri og fører til en forhastet farveændring i den inficerede frugt. Sygdommen er mere almindelige på høstede frugten, mens den holdes i opbevaring. Alternaria rot omtales også som sort rot. Symptomer omfatter udseendet af hårde, mørke brun til sort områder og steder i nærheden af navlen af appelsiner. Når frugten er skåret åben, forrådnelse strækker sig godt ind i frugt kernen. Alternaria rot påvirker beskadiget og stresset appelsiner og dem med split navle. Kontrollen omfatter opretholde energisk træer med passende gødskning og kunstvanding at producere sunde, sygdomsresistente frugt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com