Udendørs Topiary træer

November 8

Udendørs Topiary træer

Topiary træer har grønne, tykke blade, som gartnere kan danne eller tog til at oprette alt fra en simpel bold og tre-dimensionelle objekter til konsum eller foderbrug skulpturer. De enorme animerede udendørs figurer skåret ud på græsplænen træer på Walt Disney World i Orlando er eksempler på topiary kunst. Selvom du kan beskære næsten enhver træ, er nogle udendørs træer bedre end andre for varige denne type af intens beskæring og forme.

Boks træer

Boxwoods er nemme at dyrke, hvilket gør dem effektive topiary træer, bemærker Missouri State University. Fordi disse små, lang-levende stedsegrønne træer vokse lidt langsomt, de ikke behøver så meget trimning og beskæring som andre træer, som hjælper til at skabe topiary kunst. Deres tykke form bidrager også til hvorfor de er almindeligt anvendt i topiary, som deres blade kan klippes tæt sammen for at danne figurerne solid og skarp. De vokser bedst i kalkholdig eller kalksten jord. Dværg sorter er bedst egnet til lav risikodækning nødvendig for knude haver. Den fælles boks er en stærkere lille træ eller busk, der er buskede og vokser oprejst. Træet har små blanke, afrundede blade, der varierer i farve fra mørkegrøn til lyse gyldne.

Taks

Taks er medium stedsegrønne træer, der kan tåle både tunge klipning og beskæring, herunder til ældre træ. Modne Taks nå højder på 49 og 90 fødder og kan leve så længe som 2.000 år eller mere, ifølge Oxford plantageejere. Selvom de kan tilpasses til forskellige jordtyper, trives de i veldrænet kridt eller kalksten jord. Taks bærer almindelige, små blomster i marts og April, at forvandle til frugtsætning organer i oktober. Deres prangende, røde bær ophold på træer om vinteren undtagen når fugle spiser dem. Regelmæssigt klipning deres nåle fremmer tæt vækst. Beskære Taks i det tidlige forår, selvom lys, sjældne beskæring kan være nødvendigt senere.

Hollies

Den almindelige kristtorn (Ilex aquifolium) har mørkegrønne, blanke, spidse blade og røde bær. Fordi det vokser langsomt og kan tage heavy, regelmæssig beskæring, er den især egnet til udendørs topiary arbejde. Denne stedsegrønne træ er godt i skyggen, bortset fra sorter, der har brug for mere direkte sollys for at opretholde deres mønstre. Da hollies er enten hun- eller handyr, skal boliger en af hvert køn for træer bærer de karakteristiske røde bær. Beskære en amerikansk kristtorn i December for at producere jul greens, bemærker University of Rhode Island. Kinesiske hollies behøver beskæring i det tidlige forår. Japanske og kinesiske hollies kan tage mere alvorlige beskæring og kan have brug for ekstra lys beskæring når trimmet i vækstsæsonen.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com