Hvorfor skal planter brint?

November 9

Ligesom mennesker består planter primært af vand og kulstof forbindelser, også kaldet organiske forbindelser. Næsten alle organiske forbindelser også indeholde hydrogenatomer, hvilket er grunden til planter har brug for brint de få fra vandmolekyler gennem fotosyntese.

Funktion

Fotosyntese er en kompleks proces, men er lettere at forstå ved at repræsentere det som en simpel kemisk ligning, hvor seks molekyler CO2 (kuldioxid) og seks molekyler af H2O (vand) er forvandlet til et molekyle af C6H12O6 (en simpel sukker kaldet glucose) og seks molekyler af ilt. Glukose molekyle består af ilt og kulstof fra CO2-molekyler og brint fra vandmolekyler forbruges i løbet af processen.

Effekter

Planteceller bruge sukker til energi og også som en ingrediens til biosyntesen af andre forbindelser, de har brug for, ligesom aminosyrer og nukleotider for DNA. Brintatomer fra glukose blive indarbejdet i andre organiske forbindelser via disse processer. Alle vigtige biomolekyler som DNA, RNA, lipider eller fedt, sukker og kulhydrater omfatter brintatomer.

Misforståelser

Planter atkræve vandmolekyler til brint, de har brug for. Fors¯g ikke for at fodre din plante brintgas--din plante ville ikke vide hvad de skal gøre med det, hvis du gjorde. Så længe de har vand, kan planter let opnå alle de brint, de har brug for.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com