Bush Bean planter & jord mangler

November 9

Bush bønner, sammen med andre bælgfrugter, forbedre haven jord ved at fremme væksten af gavnlige bakterier i haven. De er dog ikke nok til at helbrede alle jord mangel. Tilføje kompost, gødning eller sphagnum til at forbedre jorden, så godt. Derudover kan sygdomme, der inficerer bush bønner bygge i jorden. Plante bush bønner i en ny placering hvert år til at forbedre jorden og minimere sygdomme.

Symbiotisk forhold

Millioner af mikroorganismer dvæle i jorden og påvirke planternes vækst. Rhizobia er bakterier, der danner knuder på bush bean planterødder. De lave nitrogen gas fra luften til kvælstof i jorden, gøres tilgængelige for bush bønner, ærter og afgrøder, der vokser senere. Bush bønner indeholder sukker og essentielle mineraler for bakterier. Rhizobia fortsat drage fordel jorden længe efter bush bønner er væk. Støv frø med den bakterielle inoculant, Rhizobium phaseoli, tilgængelig på planteskoler, at øge bean udbytter, især hvis du aldrig har dyrket bønner i placeringen før.

Jorden mangler

Indtil kompost eller staldgødning i jorden før plantning grønne bønner for at forbedre dræning og tilføje næringsstoffer, og ændre jorden med kalk eller svovl, hvis det er nødvendigt at opretholde en jordens pH-værdi mellem 6,0 og 6,8. Bush bønner kræver ikke en masse af fodre i vækstsæsonen og er mere tilgivende af dårlig jord end majs eller tomater. Må ikke fodre bush bønner med en kvælstofgødning. Dermed tilskynder grønne vækst over bønne produktion.

Pleje

Bønner er ikke svært at vokse, men de kan tåle ikke våd, kold betingelser. Vente med at plante frø indtil efter den sidste frost, når dagtimerne temperaturer er over 75 grader og jorden er lidt tørt. Plant bush bønner i fuld sol og holde jorden jævnt fugtig, men ikke klæg. Trække ukrudt ved hånden eller dyrke let fordi bush bønnerne har grundt rødder, der er let beskadiget.

Høst og anvendelse

Høst bush bønner, når de er på størrelse med en blyant. Tjekke bean patch hver anden dag og ikke tillade bønner til at blive tyk og stivelsesholdige. Fastgør bønner fra planten fast, så du ikke beskadiger anlægget. Damp, saute eller stege bush bønner med bacon til en hurtig side parabol. Blancher bush bønner i kogende vand i et minut og derefter kaster dem i isvand for at chill dem. Dræn og fryse blancheret bønnerne i plastkasser eller fryseposer til langtidsopbevaring.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com