Hvad er grønne blade på en plante, der bruges til at gøre?

November 10

Hvad er grønne blade på en plante, der bruges til at gøre?

Planter bruge grøn blade for fotosyntese, processen ved hvilke planter konvertere energi fra sollys til kemisk energi anlæg anvender til at vokse. Næsten alle fotosyntese udført af en plante forekommer i de blade, som ser grøn på grund af en kemisk kaldet klorofyl.

Dele af et blad

Planters blade er sammensat af epidermis, eller ydre lag af celler; mesofyllet, eller midterste lag; vener, også kaldet kardiovaskulære bundter, der transporterer næringsstoffer; og spalteåbninger, eller porer, der aktiverer blade til at absorbere og frigive luft og vand. Fotosyntese sker i grønkornene, som er organelles placeret i mesophylls. Grønkorn producere løbende klorofyl i varmt vejr, fordi kemikaliet nedbrydes hurtigt i stærkt sollys.

Fotosyntese

Under processen med fotosyntese, kuldioxid ind bladet gennem dets spalteåbninger og interagerer med oplagret energi i grønkornene. Denne kemiske reaktion resulterer i ATP (adenosin trifosfat), en simpel sukker planter brug for energi. Denne proces producerer ilt som et affaldsprodukt, som planter slipper ud i luften gennem deres spalteåbninger. Fordi planter optager kuldioxid og frigiver ilt, er de afgørende for at holde luften ren og åndbar for mennesker og andre dyr.

Leaf Pigment forandringer

Ændringer i fotosyntesen forårsage farverne på blade til at ændre. For eksempel græs går hvilende og bliver brune, når det lukker spalteåbninger at spare på vandet. Lukker spalteåbningerne reducerer mængden af CO2 til græsset, så det ikke kan udføre fotosyntese og bliver brun. Bladene skifter farve i efteråret fordi kortere dage og køligere nætter forårsage træer vokse en membran, der hæmmer næringsstof flow til blade, hæmmer fotosyntesen. Blade drej til gul, orange eller røde som fotosyntese stopper og klorofyl forsvinder.

Fun Fact

Bladene vises grønne fordi klorofyl, kemiske i grønkornene, absorberer rødt og blåt lys og afspejler grønt lys. Grønne blade bruge rødt og blåt lys til at udføre fotosyntese; de kan ikke bruge grønt lys. Planter, der har lysere, gul-grønne blade, såsom birketræer, indeholder højere niveauer af caroten. Caroten er en pigment, der absorberer blå og blå-grønne lys og afspejler synligt gult lys.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com