Oplysninger om fejl på rødderne af en tomat

November 11

Oplysninger om fejl på rødderne af en tomat

Tomater er let at vokse, når der tilbydes lyse solrige betingelser og varme temperaturer. En sommer afgrøde, tomater kommer i mange varianter med forskellige site og zone suitabilities. Planterne producerer de søde, saftige frugter, der er en vigtig del af mange køkkener og kan spises i en række forskellige måder. Tomatplanter er bytte for mange skadedyr, der angriber bladene, stængler, frugter og endda rødder af planter. Root skaden vil hæmme eller dræbe tomatplanter.

Tomat skadedyr

Tomater kan blive påvirket af kedeligt, tygge eller sutte insekter. Kedeligt insekter får inde i stængler og rødder af en plante og forstyrre det vaskulære system og strømmen af næringsstoffer og fugt. Tygge insekter gøre deres skade primært på bladene. Deres tygge kan beskadige blade nok påvirke fotosyntese. Sugende insekter angreb blade og stængler og seriøst reducere vigor af planter. Skadedyr, der angriber rødderne er mest sandsynligt, tygge eller kedeligt insekter.

Cut Worms

En af de almindelige skadedyr, der angriber tomat rødder er den skåret orm. De er benløse orm-lignende insekter, der måler 1 1/2 inches i længden. De lever i den øvre overflade af jorden og primært spiser de lavere stængler af planter men kan også spise de øverste feeder rødder af tomatplanter. Den store sorte, grå eller marmoreret larver er nemme at finde i aften. De kan krølle op i en C-figur og plukkes af lyset af en lommelygte og ødelagt.

Sydlige kartoffel Wireworm

Sydlige kartoffel wireworm er og lige mulighed for skadedyr, der vil spise de fleste planter i natskyggefamilien. Tomater indgår i denne gruppe og skadedyr vil gøre laset, uregelmæssige huller i rødderne. Ormen er slank og ruhåret, med tre par ben på hovedet og et par af kødfulde prolegs i bagenden. Hovedet er rødlig-guld til orange og kroppen er hvid, creme eller gul grå. Skadedyr kan få bare 11/16 tomme lang.

Rod knude nematoder

Nematoder kan være gavnlige insekter eller snigende plante destroyere. Rod knude nematoder er almindelige skadedyr af mange typer af planter. De er mest udbredt på lette, sandede jorder, som tomater trives i. Rødderne bliver deforme og hævede, og planten er forkrøblede og visner. Sædskifte er en vigtig forebyggende foranstaltning i tomat dyrkning. Nematoderne er orm-lignende og meget lille og svært at se med det blotte øje. Der er også modstandsdygtige sorter af tomatplanter, der ikke er så modtagelige til rod knude nematoder.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com