Hvordan man kan måle en vand godt kegle af Depression

November 13

En kegle af depression former i en grundvandsforekomst tabel fra pumpning af en vand godt. Den pumper godt trækker grundvand gennem de vandførende lag og forårsager vandspejlet opstemthed at falde omkring brønden. Denne depression i vandspejlet er kegle af depression. Afhængigt af litologi i en ejendom, kan kegle af depression være cirkulært, elliptisk eller nogle andre form. Generelt har meget porøs jord såsom sand en lang, lavvandet kegle af depression, mens ikke-porøs jord såsom ler har smalle, stejle kogler af depression. En pumpe test ved hjælp af observation brønde er en enkel måde at måle kegle af depression forårsaget af godt pumper.

Instruktioner

•Plan pumpe test før du begynder så at du opnå brugbare data. Vælg den godt, det vil være den pumper godt og de brønde, der vil være observation brønde. Observation brønde kan eksisterende bolig eller overvågning brønde. Hvis du ikke har adgang til eksisterende brønde, leje en boring virksomhed at installere observation brønde på flere steder. Ideelt, observation brønde skal være beliggende ca 300 feet, 700 fødder og 1,000 fødder fra pumpning godt og har skærme på den samme dybde.

•Installer vandstanden sonder og dataloggere i pumpe og observation brønde og installere pumpe i pumpning godt. Nogle udstyr har en vandstanden meter og data logger på den samme apparat, hvilket gør installationen lettere. Hvis den pumper godt er for snæver til at rumme både pumpen og datalogger, kan du tage vandstanden Oplæsning i den pumper godt manuelt ved hjælp af en vandstandsindikator. Du kan leje disse instrumenter, hvis nødvendigt.

• Indsamle indledende vandstanden målinger i alle brønde før du Drej på pumpen. Disse data vil give baseline til måling af størrelsen af kegle af depression.

•Drej på pumpen på strømningshastigheden, som er typisk for godt. Hvis din brønd pumpe vil sandsynligvis fungere på en konstant 5 gallon per minut i løbet af godt, skal du bruge denne strømningshastighed til din test.

• Indsamle godt data med jævne mellemrum under pumpning test. Som test skrider frem, dybde til grundvand bør være større. I første omgang, indsamle data hver et til fem minutter, derefter øge intervallet over tid. Typisk pumpe test kørt for 24-72 timer.

•Evaluate testdata for enden af test til at bestemme, hvis der var nogen draw-down i observation wells, og i bekræftende fald hvor meget. Plot placeringen af brønde på dit område kort. Beregne ændringen i vandspejlet opstemthed ved at fratrække vandstanden aflæsninger på forskellige tidsintervaller fra de indledende behandlinger før testen. Enhver observation godt, der ikke viser en tilbagegang i vandspejlet elevation er ud over kegle af indflydelsen fra den pumper godt.

Tips & advarsler

  • Du kan bruge en manuel vandstanden til at måle vand tabel højder i stedet en elektronisk sonde; Men, for at udføre målingerne på det rigtige tidspunkt, kan du bruge assistenter hvis brøndene er langt fra hinanden.
  • Leje en professionel geolog at udføre pumpe test for at sikre nøjagtige resultater.
  • En kegle af depression vil stige i størrelse over tid med konstante pumpning.
  • Hvis du er usikker på hvordan man skal fortolke testresultater pumpe, konsultere en geolog på miljømæssige statskontoret, lokale universitet eller konsulentfirma, der har erfaring med grundvandet.
  • Hvis to pumpning brønde er placeret inden for samme radius af indflydelse, skærer kegler eller depression, der påvirker testresultaterne.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com