Hvad gør Plumb linje?

July 30

Hvad gør Plumb linje?

En plumb linje markerer en lodrette referencelinje i byggeriet. Fra Latin "plumbum," betyder "bly", en lodline er lavet af tynd snor eller strengen suspendere en tung plumb bob, eller styrtdykke. Tyngdekraften forårsager strengen til at spore en præcis lodret linje, sikre, at tingene målt lodret eller "plumb" med hensyn til tyngdekraften. Blikkenslagere, murere, landmålere, tømrere og landscapers alle bruge plumb linjer til at bygge ting, der skal være lodret for at fungere eller simpelthen ser rigtigt.

Historie

Plumb linjer er nævnt allerede i det gamle Ægypten, hvor arbejdstagere brugt dem til niveau sten pyramider og templer. Bibelen nævner plumb linjer som et redskab, som Hebræerne i bøger af Amos og II konger. Romerske, græske, persiske og kinesiske arkitekter og middelalderborg bygherrer alle fundet plumb linje et vigtigt redskab. Arabiske landinspektører i løbet af kalifatet opfundet en træplade med en plumb linje og to kroge og en ligesidet trekant med en plumb linje og to kroge til brug for læsning stigninger og nivellering strukturer. Indtil 1900-tallet afhang stort set alle builder af høje strukturer plumb-bobs og plumb linjer at få hans konstruktioner lige.

Fast Reference

Plumb linjer giver et fast lodret referencepunkt for høje strukturer. Ingeniører bruges til at binde den øvre ende af plumb linje til en bevægelig stillads på toppen af strukturen, så plumb bob dinglede direkte over et henvisningsmærke på datum på gulvet i bunden af bygningen. Da bygningen voksede taller, skafottet steg, og plumb linje blev brugt som en fast centrale målepunkt hvorfra arbejdstagere lagt ud de øvre dele af strukturen. I dag kan du finde messing plader fastgjort til gulvet i ældre bygninger med ætset datum mærker for plumb linjer. Bygherrer stadig bruge plumb linjer som guider til opbygning af præcis vertikale strukturer. I de seneste år, dog laser niveauer og elektroniske måleværktøjer er begyndt at erstatte den traditionelle plumb linje.

Niveau og Inclinometer

En plumb linje i sig selv kan kun afgøre en lodret linje, men hvis monteret på et instrument med en vandret skala som plumb bob kan svinge frem og tilbage, plumb linje kan bruges til at bestemme vinklen på en plan flade. De gamle egyptere udjævnes stenblokke med en A-frame enhed, der havde en plumb linje og styrtdykke hang fra spidsen af "A." Mason kunne indstille enheden på toppen af en stenblok og bruge den til at fortælle, hvis det var præcis plan eller ikke, baseret på hvor lodline rørt tværs-medlem af "A."

Kunstnere værktøj

Kunstnere og designere bruge plumb linjer til at finde den lodrette akse gennem tyngdepunktet af emner med uregelmæssige former. Denne linie bliver en nyttig reference til at hjælpe kunstner linjen op anatomiske elementer af tegning eller design og nemlig en ophjælpe i at visualisere, hvordan et emne vil bevæge sig under henvisning til dets center for balance.

Metafor

Plumb linje har længe været brugt som et symbol på retskaffenhed, styrke og stabilitet. Symbolet vises i det gamle testamente, og kristne og hedenske sammenhænge. Freemasons bruger plumb linje som et af værktøjerne symbolsk præsenteret for ledere som et symbol på retlinethed, ærlighed og direkte aktion. Symbolet vises i andre systemer af tro, regeringer eller sammenslutninger af personer til at repræsentere ideer som stabilitet, sandhed, retfærdighed, styrke, retskafne og moralsk karakter, og også som en vej til udødelighed.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com