Evergreen med spidse blade & gule blomster

November 22

Evergreen med spidse blade & gule blomster

En evergreen med spidse blade og gule blomster synes at beskriver en meget specifik plante. Dog kan denne beskrivelse gælder for en række planter, og i nogle tilfælde hele familier af planter. Nogle af disse planter er buske, nogle er stedsegrønne i nogle klimaer, men ikke andre, og nogle har store gule blomster, mens andre er små. Nogle har pil formet blade, mens andre har pigge. Så forskellige som de alle er, de alle deler tre træk.

Mahonie arter

Mahonie er en evergreen slægten med flere lignende udseende arter. Alle har tornede holly-lignende blade og klynger af gule blomster. Mahonie nervosa har lange blade, Mahonie aquifolium (Oregon Grape) har bredere og mere skinnende blade og Mahonie repens har en rundet mat grønne blade. Alle disse er køligt vejr sorter. Nogle arter mere almindelige til varmere klimaer er Mahonie trifoliolata, som har en trio af smalle spidse blade, og Mahonie lomariifolia, som har flere foldere langs dens stilk end de fleste. Alle har gule blomsterklaser der danner ud af plantens krone, vigepligt til spiselige bær, der er næsten altid blå.

Berberis arter og sorter

Berberis (Berberis) er en tæt relation til Mahonie; nogle vil faktisk hævde, at både Mahonie og Berberis bør alle falder under navnet Berberis. Nogle Berberis er løvfældende, men nogle er stedsegrønne. De stedsegrønne sorter har næsten altid små holly-lignende blade. William Penn har blade omkring en tomme lang, og Julian har meget mindre blade. Hver er stedsegrønne og bærer gul til Drange-gule blomster langs undersiden af de stickery stængler. Stængler og rødder har været anvendt historisk til farvestoffer.

Thunbergia

Thunbergia eller Black-Eyed Susan Vine, er en vin med stedsegrønne pilespids-lignende blade. I køligere klimaer vil det fungere som en staude og i varmere klimaer som en evergreen. Det har lyse gule, fem kronblade blomster med dyb-throated mørke Centre. Blomsterne er ikke udelukkende gul; de kan også være orange, hvid, rød eller pink er rødlig. De bruges som en klatring vin eller en tilføjelse til en blandet hængende kurv.

Epimedium

Epimedium er ofte dyrkes for de smukke blade snarere end blomsterne. Blade er ofte en mat-grøn farve med en rød blush, og de er særligt tolerante af skygge betingelser, som andre planter svært. De lille gule blomster af nogle sorter er minder om påskeliljer, mens andre ser spidery og har sporer. Det danner en mat omkring 12 inches høj og vokser godt i skoven indstillinger. Det er anvendt medicinsk for en række lidelser.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com