Blomstrende ærteblomst vinstokke

November 25

Blomstrende ærteblomst vinstokke

Ærteblomst blev første gang beskrevet i Sicilien i 1695. 1700, havde det bredt sig til Storbritannien og Holland, hvor den robuste årlige langvarige blomstrer sikret det et sted i haver i mange år fremover. Perfekt til afskårne blomster og formel eller afslappet haver, søde ærter er en af de mest alsidige blomst valgmuligheder.

Vane

Vane henviser til formen på en sweet pea plante. Vin-skrive søde ærter interval fra 6 til 10 fod høje, afhængig af betingelser. Disse planter kræver støtte i form af et espalier eller hegn. Bush-type søde ærter, på den anden side vokser til en højde på kun et par fødder. Nogle kræver let støtte, mens andre kræver ingen støtte. Endelig er ikke-klatretråd søde ærter vin-type planter avlet til at vokse ekstra blade i stedet for de sædvanlige klatring slyngtråde. Non-klatretråd søde ærter anvendes som strøelse elværk.

Blomst typer

Den oprindelige sicilianske ærteblomst havde en lilla top petal og mørke blå vingede kronblade nedenfor. I næsten 200 år, der var seks farver til rådighed, men i dag, gartnere kan vælge imellem mange nuancer spænder fra crimson til blå til hvid. Blomstrer også kommer i forskellige former: enkelt, semi-dobbelt eller dobbelt. En mutation, opdaget i 1901 producerede pjusket top kronblade med længere, prangende nederste kronblade. Denne variation blev raffineret på ejendom af Earl Spencer og er stadig populær i Europa.

Fragrance

Fragrance varierer meget blandt og selv inden for ærteblomst sorter. De gamle arvestykke sorter, er mens mindre flamboyant i blomst struktur, generelt mere duftende end nyere sorter. Eckford genetiske linjer er de sødeste duftende, og er tilgængelige under navnene "Parfume Delight" og "Old Spice Mix." "Høj duft," "Renæssance" og "April in Paris" sorter er også gode valg for duft. Duften af søde ærter blomster kan svinge under forskellige miljøforhold såsom regn og varme.

Kort dag vs. lang dag

Søde ærter er kendt for deres længe blomstrende sæson. Arten begynder selvfølgelig den blomstrende cyklus efter forårsjævndøgn, hvornår dage forlængelse. Denne betingelse, kaldet lange dage blomstringen, forekommer i de fleste ærteblomst sorter. Selektiv opdragelse har udviklet et par short-day blomstrende sorter, der blomstrer når dagene bliver kortere i efteråret, dog. Disse sorter, såsom "Elegance"-serien, der passer til efteråret plantning i det sydlige USA.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com