Hvad er de to dele af anlægget, der producerer frø?

November 26

Blomsterne kommer i næsten uendelige variationer af farve, form og størrelse, men deres reproduktive grundstruktur er konsekvent. Blomster bruge bestøvning at indlede produktion af frø og bevare den genetiske mangfoldighed. Denne proces kræver to væsentligste strukturer: støvdrager og Støvvej.

Støvdrager

Støvdrager består af en glødetråd og anther. Glødetråden er en stilk-lignende struktur, der understøtter en anther, pollen-bærende spidsen af støvdrager. Støvdragere kommer i mange former, men mest almindeligt forekommende i multipla, der rejser sig fra midten af blomsten.

Støvvejen

Støvvejen typisk indeholder tre dele: stigmatiseringen, en klistret overflade ansvarlig for at fange pollen; stil, et langt rør, der holder stigmatiseringen over blomst base at forbedre pollen samling; og æggestok, bunden af pistil hvor pollen vil befrugte blomst, i sidste ende bærer frugt.

Bestøvning

Nogle blomster går til store anstrengelser for at tiltrække befrugtere såsom insekter og flagermus til deres kronblade, afhængigt af de små organer af disse dyr til at overføre pollen fra én blomst støvdrager til en anden blomst pistil. Andre blomster er afhængige af vinden til at overføre pollen. Form, farve og størrelse af en blomst er faktisk designet med bestøvning i tankerne, at tiltrække en specifik bestøver eller at rumme Vindbestøvning.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com