Krav til Lima bønne frø spiring

November 28

Krav til Lima bønne frø spiring

Native til Mellemamerika og et bud årlige, Lima bønner er højt anset for deres ernæringsmæssige værdier af fibre og protein. Opretholde ordentlig jordbundsforhold og tage forholdsregler før du plante vil øge din sats af spiring succes når plantning Lima bønner. Du kan vælge at plante enten bush eller pole voksende sort, men begge dele følge de samme spireevne krav.

Jord behov

Lima bønner skal veldrænet jord med en temperatur på mindst 65 grader F for at spire. Disse bønner vokser bedst i sandet eller lerede jord, der har en pH-værdi på 6,0 til 6,5. Holde jorden fugtig, men ikke våd, mens du venter på frø til at spire. Sørg også for, en skorpe ikke danner på overfladen af jorden, da det vil påvirke som din planter forsøger at dukke op. For at hjælpe med at forhindre skorpedannelse, samt fastholde fugt, kan du sprede lys muld over din have rækker.

Bønnerne vokser bedst, når vejret bliver mellem 70 og 80 grader F. Derudover kræver de omkring en tomme af vand pr. uge. Jordens temperatur er vigtigt, fordi kold, alt for fugtig jord kan forårsage rådner op i frø eller en dæmpning-off af sætteplante, når det kommer op.

Særlige krav

For at øge spiring satser, overveje behandling af Lima bønne frø med en anti-svampe agent. Stor bønner lagre store mængder af kulhydrater, som tiltrækker visse svampe og bakterier.

Opbevaring metoder til din Lima bønne frø også påvirke spiring chancerne for dine bønner. Hvis din frø er "hårdt", er det blevet for tør under opbevaring og chancerne for spiring fald. For at sikre, at dine frø fugtighedsindhold forbliver højt nok, gemme frø på steder med temperaturer omkring 77 grader F. Ikke plante nogen knuste frø, som der øger chancerne for sygdom og insektangreb.

Såning og spiring

Som du forberede sig til tilså din Lima bønne frø, rummet rækker omkring 36 til 42 inches fra hinanden. Før plantning, kontrollere, at jordens temperatur ligger på omkring 65 grader F. plante frø 1 til 1 ½ inches dyb og 2 til 3 inches fra hinanden. Hvis du har valgt at plante pole limabønner, rummet rækker 42 til 60 inches fra hinanden og frø 6 til 8 inches.

Du kan også spirer Lima bønner indendørs ved hjælp af en overdækket bakke og skubbe frø en tomme i jorden. Når udplantningsplanterne kommer til 4-6 inches, kan du derefter omplante dem ind i en forberedt plads i din have. Dine bønner bliver høsten klar 65 til 75 dage efter plantning.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com