Hvordan til at spire en Rose af Sharon

August 26

Rose af Sharon, eller Hibiscus syriacus, endears sig til mange gartnere med sine yndefulde, urn-formede vækst vane, lysegrønne blade og sommer udstilling af store, prangende blomster. Blomsterne forekommer i mange nuancer af rød, pink og hvid, men alle har mørke, dramatiske markeringer i halsen. Ligesom de fleste hibiscus arter producerer rose af Sharon store mængder af frø, der spirer ubesværet. Selv om seed-dyrkede eksemplarer kan variere stærkt fra moderplanten i størrelse og blomst farve, de vokser kraftigt og nå en moden højde 5 til 15 fod i et år eller to.

Instruktioner

•Rub i slutningen af hver rose af Sharon frø let med fine sandkorn sandpapir til at svække den hårdt skrog. Gnid det lige indtil den lysere inderste lag af skroget er synlige.

•Soak rose af Sharon frø natten over i en skål med lunkent vand. Holde frøene i vandet ved hjælp af en karklud eller andet stykke stof.

•Forbered et pot for hver rose af Sharon frø. Fyld 4-tommer gryder med en blanding af 5 dele pottemuld og 1 del perlite. Hæld ca 1/2 kop vand i hver pot at mætte jorden. Tvinge den overskydende fugt ud af jorden ved at trykke på overfladen med moderat kraft.

•SOW en rose af Sharon frø i hver potte til en dybde svarende til to gange længden af frø. For eksempel, skal en 1-tommer lange frø en 2-tommer-dyb plantning hul. Dække frøene med jord. Drys et tyndt lag af skarpe floden sand over overfladen af jorden for at holde det fra tørrer ud for hurtigt.

•Sæt potteplanter rose af Sharon frø på en varme mat indstillet til 75 til 80 grader Fahrenheit. Spritz jorden hver par dage med en sprayflaske til at opretholde jordfugtighed til en dybde af 1 tomme.

•Se for spiring i 15 til 21 dage, men må ikke blive skuffet, hvis det tager op til en måned for frø til at spire. Fjerne udplantningsplanterne fra heat mat, når de når 2 inches i højden.

•Bevæg rosen af Sharon stiklinger til en lys, solrig plet nær et sydvendt vindue, eller holde dem udendørs, hvor de modtager ikke mere end en time af direkte sollys om dagen.

•Hold rose af Sharon frøplanter fugtig og beskyttet fra tør luft for de første fire måneder. Langsomt vænne planter til stærkere sollys og normale vækstbetingelser for to til tre uger før plantning dem i en permanent seng.

Tips & advarsler

  • Sæt de spirende gryder i en lavvandet bakke med en lille mængde vand i bunden for at fugte luften, hvis normal luftfugtighed er meget lavt.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com