Hvad er årsagerne til kondens i huse?

December 2

Hvad er årsagerne til kondens i huse?

Fugt er frigivet i luften inde i dit hjem dagligt gennem aktiviteter som madlavning og rengøring. Fugt i luften er nødvendigt, men nogle gange balance af tør luft til fugtig luft bliver ujævn, hvilket resulterer i kondensdannelse på vægge, vinduer og lofter, hvilket kan resultere i mug, mug og ubehagelige lugte. Mens disse daglige aktiviteter er uundgåelige, er kondens forårsaget af problemer med fire vigtige faktorer, der påvirker relative fugtigheden inde i dit hjem.

Forståelse relativ luftfugtighed

Vandindholdet i luften er normalt omtales som relativ luftfugtighed, som er mængden af fugt i luft kan indeholde ved en bestemt temperatur. Når luften er i besiddelse af halvdelen af hvad det kan holde ved denne temperatur, har det nået 50% relativ luftfugtighed. Som luftkølet, klatrer vandindhold. Hvis det er afkølet nok, kan det nå 100 procent. Denne temperatur, kaldet dugpunkt-temperaturen er når kondens begynder. Et ideelt klima i dit hjem er typisk omkring 68-72 grader Fahrenheit med en relativ luftfugtighed på mellem 25 og 50 procent. Selv om kilderne til fugt i dit hjem, som madlavning, rengøring, tørring af tøj og selv svedtendens og vejrtrækning, er ting du skal gøre, der er faktorer, der fører til kondens dannes, og disse er ting, der kan styres.

Kilde styrke

Kondens behov en kilde af fugt. Der og den styrke eller mængden af vand frigives, er afgørende for om dit hjem vil have fugtproblemer. Kilder omfatter VVS utætheder, befugtningsapparater, dårlig dræning og aktiviteter indendørs som varmt brusebad eller madlavning. Disse kilder alene kan ikke være et problem, men når de kombineres med de resterende tre faktorer, kan de forårsage betydelige mængder af kondens i hjemmet.

Temperatur

Ekstreme temperaturforskelle både inden for forskellige områder af dit hjem og udenfor kan øge risikoen for dannelse af kondens. Udkast fra vinduer, døre eller fra mangelfuld isolering gør vægge, vinduer og lofter koldere end luften. Når den varme luft fra din varmekilde kontakter disse kolde overflader, opstår kondens. Isolerende dit hjem ordentligt, installere damp barrierer og reparation af utætte vinduer og døre kan reducere kondensering på disse overflader, som kan føre til skimmel og meldug.

Fugt datatransport sats

Utætheder forårsaget af revner eller beskadigede sæler inde i dit hjem kan ændre hastigheden at fugt overføres i hele dit hjem. Forsegling utætheder, reparere beskadiget vinduer og døre og bruger vapor barrierer i kældre, lagerrum og crawlspaces kan støtte i at forbedre overførselshastigheden fugt og begrænse den kondens, der opstår som et resultat.

Luftcirkulation og Ventilation

Høj-fugt områder som køkkener og badeværelser kræver tilstrækkelig ventilation til at sikre god luftcirkulation i hele hjemmet. Fugtproblemer kan opstå, hvis der er ringe eller ingen ventilation til at tillade den fugtige luft til at forlade og holde den relative luftfugtighed afbalanceret. En anden er ofte overset dit loft. Ordentlig loftsrum ventilation er afgørende for at kontrollere fugt i dit hjem. Uden tilstrækkelig udluftning i dit loft, den fugtige luft har ingen steder at gå og ophobes, hvor det kan føre til skimmel og meldug og skader strøer og isolering. Udsugnings kan hjælpe i køkkener og badeværelser til at flytte luften i hele huset i stedet for at lade det ophobes i disse små rum. Varmevekslere kan også installeres for at reducere fugt uden at miste nødvendige opvarmning og afkøling. Affugtere er nyttige, hvis fugt problemet er begrænset til et lille område som en kælder eller crawlspace.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com