Hvordan man dyrker asparges i solen

December 2

Hvordan man dyrker asparges i solen

Da asparges er en flerårig plante, kræver det en dedikeret haverum nord af køkkenhave, hvor dens høje fronds ikke skygge andre planter. Du kan plante det i fuld sol eller hvor det vil få mindst seks timer i solen. Du bliver nødt til at vokse planter i to år, før du kan høste et måltid fra dem i tredje år. Efter de er etableret, vil hver krone giver et halvt pund af spears hvert forår for omkring 20 år.

Instruktioner

•Amend jord i dit valgte websted med nok kompost og gødning til udgør halvdelen af jorden blandingen. Bland den ændrede jord til en dybde af 8 inches med en spading gaffel. Asparges vil ikke vokse godt uden god dræning og rigelige næringsstoffer.

Forpakket 1-årige asparges kroner på en Planteskole i foråret. Vælg en all-mandlige sort som Jersey Giant, Jersey ridder eller Jersey Prince, der giver bedre udbytte. Anlægget når jordens temperatur er mindst 50 grader Fahrenheit.

•Dig en grøft 6 inches dyb med en flad bund. Kaste en håndfuld økologisk vegetabilsk gødning i grøft hver 18 inches, hvilket er hvor kronerne sættes. Sat kroner og dække dem med 2 inches af jord. Som kronerne vokse, tilføje jorden for at holde dem dækket.

•Soak planter ugentligt. Ikke høste nogen spears den første år. Lad dem vokse og blive ferny. Afbrød bregner i slutningen af efteråret for at forhindre rust sygdommen overvintring på løvet. I foråret, befrugte seng med en økologisk vegetabilsk gødning.

•Tillad planter til form bregner igen det andet år. Du kan høste flere spears fra hver krone, men lade resten gå. I det tredje år, høste så meget som du ønsker over en periode på fire til seks uger. Befrugte hvert år i juni.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com