Hængekøje-effekten

December 2

Ifølge en 2011 videnskabelige undersøgelse foretaget af franske og schweiziske forskere og offentliggjort i "Aktuelle biologi", vil en hængekøje hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere end normalt og forbedre kvaliteten af din søvn. Mange mennesker i Central- og Sydamerika har sovet i hængekøjer hele deres liv, og videnskabelig forskning understøtter nu deres præference.

Metode til forskning

Forskerne stillede 10 emner at tage to 45 minutter lur; en i en hængekøje, den anden i en traditionel bed. Fag havde ingen fortid med søvnproblemer og var alle mandlige. Ingen kvinder var inkluderet, da deres menstruationscyklus kan forstyrre EEG overvågning. Maskiner scannet de testpersoner hjerner som de sov for at studere, hvor hurtigt de faldt i søvn og hvor dybt.

Sådan fungerer det

De svajende bevægelse af en hængekøje er lig hvad en baby erfaringer som han er rystet eller anbragt i en vugge. Mens forskere forventes den svajende bevægelse at sætte emner på vågeblus hurtigere, forvente de ikke det til at øge kvaliteten af søvn. I juni 2011 var forskerne usikker på hvorfor den vuggende bevægelse i en hængekøje bidraget til bedre søvn.

Hjerneaktivitet

Søvn cyklus omtales som N2 - som omfatter ingen hurtige øjenbevægelser og en dybere fase af søvnen--var længere end normalt, når emner sov i hængekøjer. Øget søvn spindler blev konstateret, øger aktivitet i hjernen. Ifølge "Psychology Today," øge disse spindler evnen til at lære og forny hjernen.

Fordele

Sov i en hængekøje forbedrer den generelle kvalitet af søvn. Selv om forskning ikke er blevet udført for at bestemme, hvordan effekten hængekøje påvirker langsigtede søvn, er fordele klare for nationale handlingsplaner. For hurtigere overgang til søvn og en længere periode af afslappende, forfriskende bevidstløshed, er en hængekøje nap det rigtige valg.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com