Har mos blomster?

December 6

Har mos blomster?

Mos er små planter, der producerer levende tæpper, der består af tusindvis af tætpakkede oprejst stilke. Ifølge Oregon State University, i modsætning til andre planter, har mosser ingen sande rødder, stængler, blomster eller frugt.

Identifikation

Delene af et anlæg til moss er simpelthen konstrueret. Bladene er normalt ikke mere end en celle tykke, og mens Midtribbe, eller midterste vene af bladet, er konstrueret af flere celler, det fungerer ikke som vene i et sandt blad ved at give et springbræt for fugt og næringsstoffer. I stedet for rødder har mos rhizoids, der blot forankrer dem på enhver overflade, de vokser på.

Plantedele

En Mos anlægget består af en rhizoid, blade og en primitiv stilk. Den øverste del af planten, kaldet kapsel, indeholder delene reproduktiv og består af urne, peristone, annulus, Laag og calyptra, også kaldet plantens hat.

Reproduktion

Mens mange planter reproducere via frø produceret af deres blomster, reproducere mosser via sporer. Planterne er mand eller kvinde, og befrugtning sker når mandens sædceller svømmer til en kvindelig Arkegonia, der indeholder ét æg. Ægget vokser til en sporofyt, der frigiver sporer ved modenhed, og disse producere mere mos planter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com