Mandevilla buske

December 6

Mandevilla buske

En slående Prydplante, mandevilla (Mandevilla splendens, tidligere Diplandenia splendens) er en woody vine, som du kan beskære i en busk-lignende form. Indfødte til Brasilien, mandevilla kan klatre op til 10 fod, fremstilling af klynger af hvide eller Rosa tragtformede blomster med guld i halsen. Blomsterne er omkring 4 inches lang. Planten er hårdfør i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 9-11.

Beskrivelse

Mandevilla viser dens prangende blomster om sommeren men lægger frem en lille mængde af blomster hele året rundt. Blomsterne er suppleret med smuk, mørk, læderagtige blade, der vokser op til 8 inches lang. Dens fuzzy unge stængler sejlgarn omkring understøtter. Mandevilla vokser hurtigt, hurtigt fylde i rummet. For at få en busk-lignende form, beskære sin top, inducerende det til at vokse mere løv og blomster i bunden.

Brug

Mandevilla tåler salt moderat godt, og du kan bruge den til at blokere for udbredelsen af klitter. Træne den til at klatre op en gitter for en hurtig-voksende, farverige skærm eller lad det trail fra jernbane af en veranda, terrasse eller dæk. Mandevilla ser især god slyngende over en postkasse eller arbor eller vokser på et hegn. Det er en farverig tilføjelse til en hængende kurv eller slæber en mur ned.

Kom godt i gang

Enten købe potteplanter mandevilla starter fra en planteskole eller plante stiklinger i sommer. Før du planter en skæring, støv sin stilkenden af med rode hormon, tilgængelig på de fleste havecentre levering. Dette vil stoppe strømmen af saft fra snittet og stimulere rodvækst. Mandevilla blomster bedste i solen, men middag skygge anbefales i meget varme steder. Det tolererer en bred vifte af jord fra let syrlig til svagt basisk og fra ler til sand. Plads flere mandevilla planter mindst 36 inches fra hinanden.

Container vokser

Hvis du bor i et klima, der er koldere end mandevilla's udendørs voksende udbud, dyrke det i en beholder, der opholder sig udendørs om sommeren og er anlagt inde om vinteren. Plante det i en blanding af lige dele sand, pottemuld mix og sphagnum. Sveske det tilbage til en behagelig størrelse, før du flytter det indendørs--op til halvdelen af sin størrelse eller mindre. Mandevilla vil vokse langsomt i løbet af vinteren, så reducere vanding. Det gør bedst indendørs, når nat temperaturer er 60-65 grader Fahrenheit og dagtimerne temperaturer over 70 F. Fjern gamle eller overfyldte udspringer i slutningen af vinteren eller det tidlige forår.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com