Hvor ofte lig blomster blomstre

December 8

Corpse flower (fastfood titanum) er rammende navngivet på grund af dens modbydelige aroma. Det blomstrer hvert 3 til 10 år, udsender en rådden lugt i omkring otte til 12 timer. Anlægget begynde ikke at producere en flor, indtil det er 8-10 år gammel. Kun 10 liget blomster har blomstrede i USA.

Plante

Lig blomst er hjemmehørende på den indonesiske ø Sumatra. Plantens vækststed er regnskoven, hvor den vokser som en corm eller knold vejer 120 til 179 pounds. Anlægget producerer ét blad årligt, der unfurls fra bunden. Bladene er 20 fod lang af 15 fod bred. Efter den blomstrende sender planten op en stilk. Ud over den store blomst producerer anlægget frugt når bestøvet.

Blomst

Den enorme bloom er faktisk ikke blomsten, men en struktur bestående af et stort spathe og spadix. Spathe er en dyb, rødlig-lilla farve og ligner kronblade. Blomsterne er dybt inde i den spathe, der er knyttet til spadix. Anlægget har den største ugrenede blomsterstand i verden, som kan nå 7 til 12 fod i højden og 3 til 4 fod bred. Bloom varer en til tre dage efter det åbner. En helt åben blomst kan veje 40 til 500 pund.

Sjældenhed af blomsten

Lig blomst blomstrer en gang hvert 3 til 10 år. I botanisk have og professionel dyrkning, planten kan blomstre så ofte som hvert andet år, men blomstrende er stadig sporadisk selv med professionel bistand. De store tuber behov år til at lagre energi nok til at støtte sådan et kæmpe blomst. Med blade ankommer kun en gang om året, dette er en lang proces.

Vokser en Corpse Flower

Lig blomster i dyrkning er rejst i tørv med små mængder af sand og pimpsten i drivhuse. Det kræver konstant fugt og 85% luftfugtighed. Temperaturen skal også være konstant varme fra 75 til 90 grader. Lig blomst er en stor feeder kræver flere fertilizations i løbet af vækstsæsonen. Fra April til September, planten har brug for fuld sol men kræver skyggen når hvilende. Det er stadig sovende for 12 og 20 måneder.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com