De bedste blomster til at plante i maj.

December 8

De bedste blomster til at plante i maj.

I løbet af maj er både gartnere og haver klar til udplantning. Jorden er varm, temperaturen er behagelig og luften er duftende med foråret knopper. Det er det perfekte tidspunkt til at komme ud i haven og starter nye blomsterplanter. En række af enårige, flerårige planter, urter, buske og træer vil trives hvis plantet under denne sene forår og tidlig sommersæson.

Etårige planter

Varme sæson enårige som begonier, pelargonier, morgenfruer og petunias vil give farve og drama i hele vækstsæsonen hvis plantet i maj. De er også velegnede til container havearbejde. Begonier kommer i et utal af farver og der er sorter af begonia, der vokser i skygge til fuld sol. Populære planter som pelargonier kan bruges udendørs som etårige planter i haven, i ampler, i krukker og altankasser. Indendørs, trives de i solrige steder. Morgenfruer plantet i kan vil præsentere en ryddelig gyldent og blodrød grænsen med den ekstra fordel af repelling mange have skadedyr. Petunias også oprette dejlige grænser i selv de mindste områder.

Stauder

Blomstrende stauder som African daisy, delphinium og fuchsia er velegnet til maj plantning. Sorter af African daisy bloom i farver, herunder hvid, pink, gul og guld. De gør godt i solrige områder i haven eller i potter i en solrig hjørne af terrassen. Blå, violet og hvid blomster af delphinium gør bedst i køligere klimaer (zoner 2-7) og vil begynde at miste vigor efter to eller tre år. Fuchsias Rosa til violette blomster er ofte set i containere eller hængende kurve. Betragtes som kolde-hardy, det foretrækker kølige temperaturer (zoner 4-6) og er godt hvis plantet i semi-skyggefulde områder.

Urter

Mange populære køkkenurter som koriander, timian og salvie producere attraktive blomster og kan plantes i maj. Koriander gror godt i hele foråret og sommeren. Dens blade når tog tidligt give lækre krydderier til mexicanske og kinesisk madlavning. Når det har produceret sine blomster, men er bladene kraftigt flavored for de fleste retter. De sarte violette blomster af timian-planten er en dejlig bonus i haven eller container. Timian er meget hårdfør og vil vokse i de fleste forhold herunder hydroponically. Salvieblade er værdsat for krydderier fjerkræ og kød, pølser og ost. Sin lilla, blå og Bourgogne blomster er den legendariske landskab dekoratør.

Buske og træer

Blomstrende buske og træer som spirea, Kornel og hortensia er en nem vedligeholdelse tilføjelse til landskabet og gøre godt når de plantes i maj. Spireas er små til mellemstore mellemstore løvfældende buske, der producerer kaskader af pink, røde, gule og hvide blomster i foråret og sommeren, og kan plantes i både forår og falder. Blomstrende Kornel, state blomst af flere sydlige stater, vokser vildt i skovbevoksede områder men er sjovt at dyrke i forstad gården. Hortensia vokser næsten uden opsyn i haven. Deres store hvide, blå eller pink blossoms giver en overflod af afskårne blomster hele sommeren vil i efteråret.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com