Hvad er række plantning?

December 19

Række plantning indebærer voksende frø i lige linje. Det er den traditionelle måde at plantning grøntsager, afgrøder og træer. Men der findes andre metoder til plantning. At vælge den bedste metode afhænger af dine behov og erfaring som en gartner eller landmand. At blive bekendt med række plantning giver dig fordelen, at kombinere beplantning metoder for at opnå visse høst mål.

Baggrund

Enkelt række plantning kræver et stort område at etablere ensartede rækker. Afstanden mellem rækkerne skal være af lige stor afstand. Størrelsen af anlægget, træ eller vegetabilsk bestemmer afstanden mellem frøene og mellem rækkerne. Som en regel, jo større planter, jo større plads mellem rækkerne. Jorden er mounded og hoed i en lige linje.

Fordele

En have med række plantning er mere visuelt tiltrækkende. Haven ser rene og organiserede. Du vil også have tilstrækkelig plads til at bevæge sig rundt i haven. Store planter såsom majs, agurker, squash og gulerødder vokser bedre i enkelt rækker, fordi disse planter har lange vinstokke og rødder, der har brug for plads til at kravle frit. Traditionelle række plantning er gavnlig for kommercielle landmænd, fordi de skal plante afgrøder deres rumme maskiner og værktøjer.

Ulemper

Række plantning tager en masse plads, som begrænser antallet af beplantninger, dermed mindske høsten. Det tager også en stor del af tiden. Frø skal plantes én efter én og præcis plads beregninger skal foretages. Vanding bestræbelser er også kompliceret på grund af afstanden mellem planterne.

Dobbelt række

Dobbelt er række eller twin beplantning en variation af enkelt række plantning. Dog, det stadig følger den tidligere grundlæggende principper. Dobbelt række plantning refererer til plantning af to rækker pr. seng. Teknikken gør bedre brug af ledig plads, øge mængden af planter eller afgrøder, der kan høstes. Mens det stadig kræver præcision når plantning, reducerer det det område, der skal sprøjtes og vandes.

Lang række

Lang række plantning afviger fra traditionelle række plantning, broadcasting frø i en bred og lang gade. Størrelsen af blokken er bestemt efter den tilgængelige plads og rum enkelte planter kan kræve. Denne metode fremmer naturlige successive høst: når planter vokser tæt sammen, de konkurrerer om mad, sollys, vand og næringsstoffer. En række afgrøder vil komme ud på forhånd. Efter høst af disse afgrøder, de resterende afgrøder har endnu at overfladen, men de stadig vil, giver en anden høst.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com