Behøver saftige planter fulde sollys?

December 20

Sukkulenter er en bred vifte af planter med kødfulde stængler og blade, der gemmer fugt til at holde anlægget i live i lange perioder med varmt, tørt vejr. Sukkulenter omfatter både indendørs og udendørs planter såsom kaktus, jade, kalanchoe, aloe, agave og sedum. Mens sukkulenter er hård planter, at tilpasse sig til en bred vifte af vækstbetingelser, er sollys en kritisk faktor. Uden tilstrækkelig sollys, sukkulenter blive svage, tynde og kan i sidste ende dø.

Indendørs sollys

Indendørs-vokset sukkulenter kræver flere timer af lys hver dag og drage fordel af et lyst vindue, såsom et vindue med en vestlig eller sydlige eksponering. Mens naturligt lys er bedst, kan lave lys niveauer suppleres ved at placere saftige under en fluorescerende lys. Tillad kun 6 til 10 inches af plads mellem lyset og toppen af planten, så lad lys på 14 til 16 timer hver dag.

Udendørs sollys

Udendørs sukkulenter har brug for sollys for mindst seks til otte timer hver dag. Dog ikke flytte dine planter i fuld sollys gradvist hvis dine sukkulenter er indoor-outdoor planter, der tilbringer vintre indendørs fordi planterne kan solskoldning hvis placeres i direkte lys for hurtigt. Begynd ved at placere planten i lav lys eller delvis skygge, derefter flytte planten gradvist i skarpt lys.

Jord

Veldrænet jord er kritisk for sukkulenter, om planterne er dyrket inden for eller uden for. Indendørs planter har brug for en veldrænet potning mix som en kommerciel mix formuleret for kaktus og sukkulenter. En regelmæssig kommercielle potning jord er egnet, men en håndfuld sand eller perlite forbedrer dræning. Et tyndt lag grus ud over pottemuld forbedrer dræning og holder bladene tørre. Udendørs, kræver sukkulenter veldrænet jord at undgå svampesygdomme og root rot. Mange sukkulenter trives i fattige, tørre, grusede jord.

Vanding indendørs sukkulenter

Vanding indendørs-vokset sukkulenter er meget forskellige fra vanding de fleste indendørs planter. Ikke vand sukkulenter efter en fast tidsplan. I stedet tjekke dine sukkulenter regelmæssigt og se planten for tegn, det har brug for vand, herunder lille droopiness eller visnen, eller blade, der synes lidt indskrumpet. Vand sparsomt så jorden er knap fugtig. De fleste sukkulenter kræver meget lidt eller ingen vand i løbet af vintermånederne, når lyset er lav og dage er korte.

Vanding udendørs sukkulenter

Nyplantede udendørs sukkulenter, såsom sedum eller aloe drage nytte af lidt fugtig jord. Når anlægget er etableret, kræves meget lidt vand. Kigge efter tegn på visnesyge, så vand sparsomt. Altid lade jorden tørre mellem hver vanding og aldrig kingsize fordi klamme jord ofte forårsager root rot.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com