Hvornår man skal plante sort bambus?

December 23

Hvornår man skal plante sort bambus?

Sort bambus, Phyllostachys nigra, er en indfødt af Kina. Det har slank hule græs stilke, der i sidste ende slår jet sort og blank. Sort bambus er en favorit moderne beplantning og ser deres bedste i veldesignet containere. Ligesom alle bambus vokser sort bambus bedst i rige og veldrænet jord. Det bedste tidspunkt at plante sort bambus er lidt før den voksende sæson begynder i foråret.

Tips til dyrkning

Bambus kommer i næsten 1.000 forskellige arter og et væld af haven sorter. Mange anvendelser af bambus spænder fra opførelsen af boliger til at gøre møbler i Østasien. Nogle bambusskud er endda bruges i madlavning. Det er sjældent, at bambus frø og er nødt til at blive startet fra stiklinger eller stykker af deres rod-lignende underjordiske stængler. For at udbrede bambus, grave op klumper af det og plante umiddelbart før de tørre ud. Det bedste tidspunkt at opdele klumper formeringsmateriale er i det tidlige forår. Bambus skal vokse i en fugt-retentive jord, der har et afbalanceret indhold af organisk materiale og ler. Sort bambus får sin bedste sort farve i sandjord. Det vokser hurtigst i løbet af foråret og skal vandes rigeligt. Det har også brug for vand hvis bladene begynder at krølle i løbet af sommeren. Forlade bladene, bambus kaster i bunden af anlægget, da de fungerer som barkflis og er en kilde til silica, som er vigtigt for fremtidig vækst.

Ideelle temperatur

Sort bambus er meget hårdføre planter og gøre lige så godt i-10 grader Fahrenheit, som de gør i det varme klima i den dybe syd, hvor de kan vokse op til 45 fod høje. Planten har brug en lys nuance og dets blade kan svide i fuld og direkte sollys. I mere tempereret klima vokser den til omkring 10 til 15 fod høje. Sin slående skønhed kommer fra det faktum, at dens stængler eller culms er deep-green i løbet af første år og derefter start drejning sort fra det andet år. Dette ses i selv de yngste af sort bambus planter. De sorte stængler anvendes i håndværk at gøre og møbler. Grene og blade af hver stilk klynge øverst er endnu en af plantens attraktive funktioner. De gøre lige så godt i plante som de gør i små beholdere, i jorden.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com