Tørke-tolerante buske at gøre til en Topiary

December 24

Tørke-tolerante buske at gøre til en Topiary

Kunsten at topiary kan være så simpelt som beskæring buske i glober, eller det kan være lige så komplekst som uddannelse krybende planter til en metal form eller forme buske til finurlige tegn. Bredbladet evergreens, liguster og Buksbom, er blandt de mest almindelige buske anvendes til topiary, men de kræver moderate mængder af fugt og er ikke klassificeret som "tørke tolerant." Selv tørke-tolerante planter skal muligvis en ekstra vanding efter tunge beskæring fordi fugt er tabt gennem de nyligt cut grene.

Fine-nål Evergreens

Flere tørke-tolerante evergreens reagerer godt på beskæring og topiary. Kinesiske juniper er en oprejst, konisk træ med blå-grønne blade. Venstre unpruned, vokser den 15 til 25 fod høj og 3 til 10 fod bred. Østlige rødt cedertræ, dværg Alberta Gran og nogle spreder enebær kan også beskæres som topiaries. Konsultere en planteskole ekspert før købe enkelte planter, selv om, fordi nogle evergreens, såsom arborvitae, ser bedst ud med minimal beskæring.

Løvfældende buske

Løvfældende buske miste deres blade hvert efterår og er ikke velegnet til omfattende topiary designs. De kan dog beskæres i ryddelig glober eller hække i vækstsæsonen. Buske med et naturligt kompakt, pæn form fungerer bedst. Tørke-tolerante sorter omfatter Kornel, europæiske tranebær bush, alpine solbær og kompakt viburnum.

Stauder

Ud over tørke-tolerante stedsegrønne og løvfældende buske gøre flere hårde stauder attraktive topiaries. Disse planter har en snigende vane og fungerer bedst, når uddannet over en metalramme. Overveje halvgræsarterne, høns og kyllinger, sedum, Krybende timian eller krybende fig.

Overvejelser

Mest tørke-tolerante buske og planter foretrækker fuld sol, men det er ikke altid tilfældet. Jord præference og vækstbetingelser for planter varierer meget, og ikke alle planter kan klare sig godt i din have situation. Konsultere en børnehave specialist før du køber planter og buske til at sikre, at de vil trives.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com