Hvornår man skal plante Allium Moly

December 26

Allium moly, almindeligt kendt som golden hvidløg eller lily lækage, vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 3 til 9. Det lyser op i midten af foråret haven med det er klynger af langvarig, gule blomster. Nem at dyrke, og nemme at udbrede, gyldne hvidløg er plantet i efteråret på samme tid du ville plante andre Blomsterløg om foråret.

Plante beskrivelse

Allium moly vokser 10 til 12 inches høj. Klinge-lignende blade opstår i foråret, efterfulgt af løs blomsterklaser i maj eller juni. Blomster sidste to eller tre uger og er gode til at skære hvis du kan tåle deres lille hvidløg lugt. Denne smukke pleaser er medlem af familien løg (Allium) og er nært beslægtet med både de spiselige sorter og de ornamentale Allium. Det kan få skadedyr og sygdomme, optræder ofte på dyret-resistente planter lister.

Vækstbetingelser

Ligesom alle Allium foretrækker Allium moly veldrænet jord med gennemsnitlig frugtbarhed. Alsidig, det vil tage fuld sol til en del skygge. Jo længere nord ønsker du live, jo mere sol du at give det. Som en pære er anlægget tørke-tolerante. I virkeligheden, hvis det sidder i våd jord, er det udsat for forskellige root rot svampe. Golden hvidløg gør et fint supplement til en rock haven, lysere de dels skyggefulde steder, hvor mange andre alpine planter ikke vil trives.

Plantning

Plante Allium moly fra om Labor Day til den første hårde fryse. Indarbejde en tredjedel til halvdelen haven kompost eller conditioner, som fint strimlet bark ind i plantning hul i jorden. Lave hul så dybt som en skovl. Placer løg 2 eller 3 inches fra hinanden på hullet så roden ender er omkring 5 inches dyb. Fyld hullet med ændrede jord, forsigtigt stampemaskiner det for at fjerne store luftlommer. Vand i hullet med en halv gallon eller deromkring af vand til at afregne dem.

Tips

To inches af økologiske muld, såsom strimlet bark, moderate jordbundens temperatur og beskytter pærer fra fryse i kolde klimaer. I varmere klimaer minimerer barkflis fryse-tø cyklus, der kan hive jord og fortrænge pærer. Hvis du har en etableret Allium moly klump, opdele pærer i efteråret. Simpelthen grave op klump, adskille pærer fra hinanden, så plante som anbefalet. Markere deres placering i foråret, så du kan finde den, når bladene er visnet. Plantens pærer frit Multiplicer og indstille frø, hvilket gør dem godt i et naturaliseret pære display.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com