Iris blomst beskrivelse

December 27

Iris blomst beskrivelse

Iris er hårdføre haveplanter, der elsker lys og vokse i en række hårdførhed zoner, afhængigt af typen. De mere end 200 sorter omfatter vilde iris i hele verden. Iris er let at pleje af, og bortset fra root rot, de udsættes ikke for mange problemer.

Identifikation

Iris er det populære og det videnskabelige navn for planten. Familiens navn er Iridaceae og "iris" betyder regnbue på græsk.

Historie

Midaldrende, iris blev brugt af franske monarki for at repræsentere "perfektion, lys og liv," ifølge Fleurdelis.com. Fleur-de-lis blev til sidst det nationale symbol for Frankrig. "Fleur" på fransk, betyder blomst, og "lis" er lily, der er også en iris.

Farver

Iris blomsterne kommer i en række farver, herunder blå, sort, lilla, orange, gul, rød, brun, hvid, pink og endda sort. Populære cut iris i Blomsterhandler butikker er blå, hvid og gul.

Typer

Forskellige typer af iris omfatter hollandsk iris, som har bør for en moderat til varmt klima; Japansk iris, som vokser iUSA; og Reblooming iris, som kan trives i mange hårdførhed zoner.

Sygdom

Root rot er den største trussel mod iris. Administrer det ved at opretholde et velplejet-for haven område. Fjerne knolde og skære rødder, der synes at være rådne.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com