Hvordan du opdeler en Clematis

January 3

Hvordan du opdeler en Clematis

Clematis, en flerårig vine fra Ranunkelfamilien, trives i USDA hårdførhed zoner 3 og højere. Ohio State University bemærker, at de træagtige løvfældende clematis er at genvinde popularitet som en attraktiv endnu robust vining plante til dyrkning i hjemmet haven. Udbrede woody vin ved at tage nåletræ stiklinger i slutningen af foråret fra ny, grøn vækst eller semi-hårdttræ afsnit i midsommer fra ny vækst, som begynder at modne. Clematis kan også formeres ved stilk lagdeling i efteråret.

Instruktioner

•Klippe 6 - til 8-tommer stiklinger fra voksende tips af en clematis vin med en ren og skarp kniv. Wrap cut enderne af disse stamceller sektioner i et fugtigt papir håndklæde og placere dem i en plasticpose til at reducere mængden af fugt tabt mens du forberede formering.

•Fyld en formering bakke med en rode mellemstore blanding lavet af lige store mængder af sphagnum, grov gartneri sand og perlite. Denne blanding med vand, indtil det bliver sammenhængen i en fugtig svamp.

•Fjern clematis stammer stiklinger fra et stykke køkkenrulle og dyppe bunden skæres ende i pulveriseret rode hormon. Opklæbe den afskårne ende i formering bakke til en dybde af 3 inches. Fast medium omkring gren at holde det på plads.

•Mist stængelstiklinger med vand og sted en klar plast dække over bakken. Brug en klar plast pose, hvis skuffen ikke har en dækning. Bruge en pind eller anden støtte for at sikre posen ikke røre stiklinger.

•Åbn magasinet dække hver dag at opfriske luften omkring stiklinger og overvåge jord fugt. Tåge jord og stængler med vand efter behov. Udvis forsigtighed at sikre jordbunden ikke mætte med vand, da dette fremmer stilk rot.

•Kontroller rod dannelsen ved at trække på stilke til at kontrollere for modstand. Rod dannelsen forekommer i omkring tre uger til nåletræ stængler og fire til seks uger for semi-hårdttræ stængler.

•Transplant af clematis stammer i 4-tommer voksende containere når rødderne er etableret og omkring en tomme lang. Dyrke de unge planter indendørs indtil det følgende forår, når de er store nok til at plante udendørs.

Tips & advarsler

  • Vaske den skarpe kniv, formering bakke og voksende containere med en løsning fra 9 dele vand og 1 del husholdnings blegemiddel. Skyl varerne godt og lad dem tørre før brug.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com