Typer af Viburnum buske

January 8

Typer af Viburnum buske

Der er mere end 150 buske i arternes viburnum, og gartnere elsker dem for deres fremragende blomster, frugter og blade. Viburnum er en udmærket plante til at tiltrække vilde dyr til haven. Det giver nektar for insekter som bier og sommerfugle i foråret, og hængende frugter, der fodrer fugle og små pattedyr i efterår og vinter.

MapleLeaf Kvalkved

MapleLeaf viburnum er en løvfældende busk, der vokser 4 til 6 feet tall med en spredning af op til 6 fod. Sommer blade er mørkegrønne, drejning rødlig-lilla i efteråret. Den lille, gullig-hvide blomster blomstre i klynger 1 til 3 inches tværs for enden af stive stængler, der hæver sig over løvet. Blomsterne er efterfulgt af sort, ægformet frugt er mindre end 1/3 tommer i diameter, som modnes i September og hænger fra stilke gennem vintermånederne til glæde for vinteren fugle. MapleLeaf viburnum vokser godt i fuld sol eller delvis eller fuld skygge, og har brug for en let syrlig, veldrænet jord. Det er hårdfør i USA Department of Agriculture zoner 4 til 8.

Koreanspice Kvalkved

Koreanspice viburnum krydret duft adskiller det fra andre sorter. Kuppel-formede klynger af hvide eller svagt lyserøde blomster blomstre i foråret på baggrund af mørke grønne løv. I efteråret løv lyser rødt, og røde bær synes at erstatte de falmede blomster. Koreanspice viburnum vokser 3 til 6 feet tall med en spredning af op til 6 fod. Plante denne busk i veldrænet jord med fuld sol eller halvskygge. Det er hårdfør i USDA zoner fra 5 til 9.

Witherod Kvalkved

Denne plante utiltrækkende navn stammer fra det gamle engelske ord "med," hvilket betyder fleksible kvist, og "rod", hvilket betyder, at dæmme op for. Witherod viburnum er en løvfældende busk, der vokser 5 til 12 fod høj og breder sig op til 12 fod. Den duftende, små hvide blomster blomstre i flad top klynger, der kan være så meget som 5 inches tværs. Blomsterne er efterfulgt af frugt, der præsenterer en parade af farve, da det viser fra grøn til lyserød til rød til blå og endelig til sort i efteråret. Bærrene forbliver på busk efter bladene falde. Witherod viburnum kræver fuld sol eller delvis skygge og vil vokse i næsten enhver jord. Det er hårdfør i USDA zoner 3 til 8.

Arrowroot Viburnum

Arrowroot viburnum er en af de få buske i den viburnum arter, som ikke frembringer duftende blomster. De flade top blomsterklaser er op til 4 inches tværs, og klynger af blåsort frugt følge i efteråret. Denne løvfældende busk vokser 6 til 10 fod høj og breder sig op til 10 fod. Arrowroot viburnum foretrækker fuld sol eller delvis skygge og veldrænet jord, og er hårdfør i USDA zoner 2 til 8.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com