Sword bregner fakta

January 10

Sword bregner fakta

Når du beundrer den enkle skønhed af Polystichum munitum — sword bregner – du vil aldrig mistanke om plantens hårdførhed eller den kontrovers, der omgiver den. Et almindeligt syn og oprindelige plante i regnskove i den amerikanske northwest, sword bregner er dyrket som en bud stueplante i koldere voksende zoner.

Beskrivelse

Sword bregner vokser stedsegrønne blade op til 3 fod lang og næsten 3 inches lang. Bladene er lance, eller "sword," formet. Hvert lang blad har 40-100 små foldere vokser skiftevis på hver side af en central rib. Planten vokser fra en tyk, behårede rhizom. Undersiden af foldere er undertiden dækket i store, cirkulær sporer.

Ekspert indsigt

Anlægget sværd er både revered og hånet. Native plante vejledning i King County, Washington, hagler planten som "kongen af nordvestlige bregner" for både sin attraktive vane og anvendelighed. University of Florida hjemmeside rapporterer imidlertid, at sværdet bregne er klassificeret som en "kategori jeg invasive arter" i denne stat. Landbrugs eksperter i Florida arbejder på at udrydde den aggressive fern og reducere dens trussel for hjemmehørende arter, Florida.

Management

Uønskede sword bregner kan med held fjernes i hånden kun, hvis Rhizomet er tilstrækkeligt fjernes. Alle plantedele skal tages fra området og bortskaffes korrekt. Blade tilbage på jorden kan overføres via deres sporer. Glyphosatherbicider er det bedste værktøj til udryddelse af sword bregner. University of Florida hjemmeside anbefaler en 1,5 procent løsning og opfølgende ansøgninger om fuldstændig kontrol.

Fordele

Ifølge oplysninger offentliggjort af grå Harbor College, var sværd fern engang spist og udnyttet af mange af de indfødte befolkninger i staten Washington. Bud nye blade blev brugt til at lindre tonsillitis og ondt i halsen og bistå i fødsel. Ældre blade blev brugt i madlavning, opbevaring af fødevarer og som en basistekstilmaterialer. I foråret, var de største sværd fern jordstængler høstet, brændt og spises.

Habitat

Sword bregner trives i en fugtig, skovklædte omgivelser. Det foretrækker en rig lag af økologisk jord men er tolerant over for det sure miljø fundet under redwoods og cedertræer. Det er en hjorte-resistente planter og populær som et landskab modellen i skovbevoksede områder hvor hjorte anses for at have skadedyr. Sværd bregne har en stærk, arkitektonisk form med både krøllet og glat fronds. Dens tilstedeværelse i haven er dramatisk.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com